Mainos

Pissaladière

  • Taikina:
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 450-500 g vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl kädenlämpöistä maitoa
  • Täyte:
  • 5 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 3-4 sipulia ohuina renkaina
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • sardellifileitä (säilyke)
  • kalamataoliiveja

Yhdistä sokeri ja vesi esimerkiksi teekupissa ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää hiiva ja sekoita. Anna olla lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia. Sekoita jauhot ja suola kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Kaada siihen maito ja hiivaliuos. Vaivaa kaikki ainekset sormenpäillä tasaiseksi taikinaksi ja tee taikinasta pallo. Vaivaa sitä venyttämällä ja taittamalla se sitten kaksinkerroin. Käännä taitettu taikina neljänneskierrosta myötäpäivään ja toista sama uudelleen. Toista 10 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa ja sitkeää. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Siirrä kohonnut taikina jauhotetulle tasolle. Taputtele se litteäksi ja vaivaa vielä kolmisen minuuttia saman tapaan kuin ennen kohottamista.

Kuumenna 4 rkl oliiviöljyä pannussa. Kuullota sipulirenkaita ja valkosipuleita öljyssä 10 minuuttia. Lisää vesi, mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kauli taikina pellille suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle sipuli ja asettele sardellifileet ristikoksi pinnalle. Asettele jokaiseen ruutuun oliivi ja pirskottele päälle loput oliiviöljystä. Paista uunissa 210-asteessa noin 30 minuuttia kunnes pohjataikina on saanut väriä.

Resepti: Nicolas Thieulon

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.