Pirkko K. Koskinen: Ahde syyllistyi käpälöintiin

Veikkauksen hallitus on tänään erottanut toimitusjohtaja Matti Ahteen alaisiin kohdistetun ahdistelun takia. Ahdisteluväitteitä selvittänyt oikeustieteentohti Pirkko K. Koskinen katsoi, että selvittelyssä löytyi näyttöä 4-5 naisen osalta. Koskisen mukaan kyse oli käpälöinnistä.

Matti Ahde

Oy Veikkaus Ab:n hallitus on irtisanonut toimitusjohtaja Matti Ahteen tehtävistään tästä päivästä lukien. Hallitus teki päätöksensä sen jälkeen, kun se oli saanut yhtiön kutsuman selvityshenkilön, oikeustieteen tohtori Pirkko K. Koskisenselvityksen väitetyistä sukupuolisista häirintätapauksista. Koskinen totesi selvityksessään, että oli olemassa riittävää näyttöä siitä, että Ahde oli syyllistynyt häirintään.

Pirkko K. Koskisen mukaan uskottavia häirintäkertomuksia oli 4-5 kappaletta. Tapaukset olivat kohtalaisen lieviä eikä niiden yhteydessä ollut käytetty väkivaltaa. Kyseessä oli Koskisen mukaan lähinnä koskettelu ja käpälöinti. Vaikka tapaukset olivatkin lieviä, niin Koskisen mukaan toimitusjohtajan asema on sillä tavalla poikkeuksellinen, että käyttäytymiselle tulee asettaa suurempia vaatimuksia.

Matti Ahde itse kiisti syyllistyneensä minkäänlaiseen seksuaaliseen häirintään. Lisäksi hän katsoi median syyttäneen ja tuominneen hänet. Veikkauksen toimitusjohtajaan Ahteeseen kohdistuneet epäilyt seksuaalisesta häirinnästä tulivat julki tv-kanava Nelosen Palaneen käry -ohjelmassa viime kuussa.
-On sanomattakin selvää, että ei ole helppoa, kun saa ahdistelijan maineen. En koskaan ole syyllistynyt sellaisiin tekoihin, joista minua syytetään. En ole ahdistellut enkä harjoittanut seksuaalista häirintää.

Pirkko Koskinen

Omien sanojensa mukaan Ahde olisi ollut halukas selvittämään väitteet asianosaisten kanssa, mutta tähän ei tarjoutunut mahdollisuutta.
-Kukaan, jolle julkisuus on osa työtä ja elämää ei voi olla jatkossa turvassa tällaiselta menettelyltä. Kaunalle on avattu vaarallisen helppo purkautumisväylä.

Veikkauksen hallitus edellyttää, että yhtiön henkilöstöpolitiikkaa koskevia ohjeita täsmennetään häirintä- ja ahdistelutapausten varalta. Veikkauksen toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toimitusjohtajan varamies Jussi Isotalo, kunnes uusi toimitusjohtaja on nimitetty.

Teija Kallioperä

Raportti nosti Veikkauksen henkilökunnassa tunteet pintaan Ahteen puolesta. Pääluottamusmies on tyrmistynyt selvityksestä.
- Siinä ei ole kaikki. Esimerkiksi henkilökunnan kirjelmää ei mainita ollenkaan. Täältä ihmiset lähtivät kyynelehtien pois halaten niin Hilkka kuin Matti Ahdetta, pääluottamusmies Teija Kallioperä sanoi.
(MTV3)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja