Pirkanmaa etenee epidemia-alueeksi: Kaikkia tartuntoja ei pystytä enää jäljittämään – koronatapauksiaa lähes 100, alle kymmenen potilasta sairaalahoidossa

7:34
MTV Uutiset Live: Pirkanmaa kehittymässä epidemia-alueeksi - Näin THL:n pääjohtaja kommentoi

Pirkanmaa on etenemässä epidemia-alueeksi. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) mukaan maakunnassa on 94 todennettua tartuntaa. Terveyden ja hyvnvoinnin laitoksen (THL) mukaan alue lähestyy epidemia-alueen rajaa.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta sanoo, että epidemia-alueesta voidaan puhua silloin, kun kaikkia tartuntoja ei pystytä enää jäljittämään. Pirkanmaalla on nyt yksittäisiä tartuntoja, joiden alkuperää ei tiedetä. 

– Se kertoo siitä, että väestössä on todennäköisesti taudin kantajia tai tartunnan saaneita aika paljon enemmän, kuin mitä on pystytty testein osoittamaan. 

Tervahauta sanoo, että Pirkanmaan tapausmäärät ovat kuitenkin väestön määrään suhteutettuna edelleen huomattavasti pienempia kuin Uudellamaalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja on sunnuntaihin mennessä todettu 741.

"Tilanne on rauhallinen"

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista kertoo, että suurin osa Pirkanmaan tartunnoista on peräisin ulkomaanmatkoilta, pohjoiseen suuntautuneesta matkailusta ja sairastuneiden lähipiiristä.

Taysissa alle 10 potilasta on sairaalahoidossa koronan takia. Syrjänen ei kommentoi, moniko heistä on mahdollisesti tehohoidossa. 

 Tartuntaketjut selvitetään siten, että potilaita haastatellaan tarkasti siitä, missä ja kenen kanssa he ovat liikkuneet.

Koronatilanne Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa on Syrjäsen mukaan rauhallinen. Sairaala valmistautuu ottamaan potilaita vastaan enemmän.

Aamulehti kertoo, että oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan hallitus ei suunnittele Pirkanmaan sulkemista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja