Pirelli-pomo avasi syitä Esapekka Lapin äkillisen rengasrikon taustalla – "Emme ole koskaan nähneet"

Rengasvalmistaja Pirellin rallivastaava Terenzio Testoni otti kantaa lauantaina Ruotsin MM-rallissa nähtyihin rengasrikkoihin.

Lauantain erikoiskokeilla nähtiin peräti kolme rengasrikkoa, kun Esapekka Lapin, Ott Tänakin ja Craig Breenin renkaat sanoivat itsensä irti. Pahin kärsijä oli Lappi, jonka rengas hajosi käsiin nopeassa mutkassa pilaten suomalaisen kilpailun.

Testoni kertoi Pirellin tutkineen rengasrikkoja perinpohjaisesti löytääkseen syyn yllättäville rikoille. Syy löytyi rengaspaineista.

– Lauantain tapahtumiin liittyvien tutkimustemme perusteella joissakin tapauksissa rengaspaineet olivat paljon matalampia maalissa kuin starttiviivalla antamamme suositukset. Emme ole koskaan nähneet noin matalia rengaspaineita ennen tätä, Testoni kertoo DirtFishille.

Lauantaisten erikoiskokeiden ajo-olosuhteillakin oli vaikutusta. Lauantaina lumisten erikoiskokeiden alta teiden pinnalle nousi soraa, mikä rasittaa lumelle tarkoitettuja renkaita.

– Täytyy myös sanoa, että iltapäivällä tieolosuhteet olivat täysin erilaiset aamun talvisiin olosuhteisiin verrattuna, kun teillä oli paljon soraa ja kovaa alustaa, mikä ei sovellu nastarenkaille. Tämä johti Tänakin hitaaseen rengasrikkoon 14. erikoiskokeella, Testoni sanoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat