Mainos

Piraattipuolueelle historialliset kaksi valtuustopaikkaa – "Tämä on todella iso juttu meille kaikille"

Piraattipuolue on tehnyt historiaa saamalla kaksi valtuustopaikkaa Suomessa. Maanlaajuisesti yhteensä 9075 äänisaaliin kerännyt puolue sai paikan sekä Jyväskylän että Helsingin kaupunginvaltuustoihin.

Jyväskylässä paikan sai 191 äänellä Arto Lampila. Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Petrus Pennanen sai 1 364 ääntä.

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Pennanen, 44, on tyytyväinen siihen, että puolueen vuosia jatkunut työ kantaa nyt hedelmää.

– Pitkään on tehty duunia sekä puolueessa että henkilökohtaisesti. Tämä on todella iso juttu kaikille meille. Jos nyt ei olisi saatu ketään läpi olisi varmaan vähän masennusta, mutta nyt on ihan päinvastainen fiilis, Pennanen hehkuttaa.

Piraattipuolue sai koko Suomessa yhteensä 0,4 prosenttia äänistä, mikä on 0,1 prosenttia enemmän kuin kuntavaaleissa vuonna 2012.

Tuleva kaupunginvaltuutettu pitää vaaliliittoa liberaalipuolueen kanssa yhtenä tärkeänä tekijänä valtuuspaikkojen saamiselle.

– Meillä meni viime eduskuntavaaleissa hyvin ja se kannatus kantoi nyt paikkoihin. Paikoissa joissa piraattipuolue meni läpi meillä olimme vaaliliitossa liberaalipuolueen kanssa, mikä auttoi läpi menossa, Pennanen selvittää.

Pennanen uskoo yhteystyöhön myös tulevassa valtuustotyössään.

– Ideani on, että teen yhteistyötä hyvin tyyppien kanssa eri puolueista.

– Virallinen valtuustopaikka tarkoittaa, että yhteistyötä on helpompi tehdä, Pennanen toteaa.

Pennanen on ollut mukana piraattipuolueen toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Ensimmäisen kerran mies oli ehdolla kuntavaaleissa 2012. Sen jälkeen hän on havitellut paikkaa myös Arkadianmäeltä ja Europarlamentista. Hän aikoo asettua ehdolle myös vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Petrus Pennanen Huomenta Suomessa tiistaina 11.4. kello 7.20.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja