Pippa Laukka kertoo Pertti Salovaaralle järkyttäviä tietoja miehen terveydestä: "Tollasia tuloksia ei välttämättä lääkäri näe kertaakaa urallaan"

1:08
Miten Salovaara reagoi tuloksiin? Katso esimakua jaksosta videolta!

Pippa Laukka järkyttyy Pertti Salovaaran veren rasva-arvotuloksista. 

Radiojuontaja Pertti Salovaara nähdään Olet mitä syöt -ohjelman jaksossa 24. marraskuuta. Media-alalla työskentelevä Salovaara juontaa öisin radio-ohjelmaa ja vuorokausirytmi on sen myötä käänteinen.

Hän syö vain noin kerran päivässä ja tuolloin miehelle maistuu rasvainen, lihapitoinen ruoka. Välipalana ja pikaisena nälän sammuttajana Salovaara juo päivittäin energiajuomaa ja liikkuminen paikasta toiseen lyhyilläkin matkoilla sujuu autolla.

Hänen ruokavalionsa paljastuu hyvin ravintoköyhäksi ja sokeriseksi, eikä päivittäinen energiantarve täyty lainkaan. Pippa Laukka kohtaa järkytyksekseen lääkäriurallaan harvinaisen lukeman, kun Salovaaran veren rasva-arvo paljastuu hengenvaarallisen korkeaksi.

Laukan mukaan triglyseridiarvon tulisi olla alle 1,7 millimoolia litrassa, muuten riski sairastua haimatulehdukseen kasvaa.

– Jos se on yli viisi, se riski nousee 770 prosenttia. Pertti, sun triglyseridiarvo on yli 10 reippaasti, se on 14,4. Tollasia tuloksia ei välttämättä lääkäri näe kertaakaa urallaan, Laukka miettii. 

Miten Salovaara reagoi tuloksiin? Katso esimakua jaksosta videolta!

Olet mitä syöt alkaa mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla ke 22.9. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa. Uutisaamu arkisin mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja