Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pinaattia

Kuva: Kotimaiset kasvikset, Sanna Peurakoski
Kuva: Kotimaiset kasvikset, Sanna PeurakoskiKuva: Kotimaiset kasvikset, Sanna Peurak
Julkaistu 29.10.2003 16:31

Olen ymmälläni tuoreesta pinaatista. Pitääkö se ryöpätä vai ei, kun sitä käyttää tuoreena ruuanlaittoon?
t. Päivi

Herkullinen pinaatti on pehmeälehtinen tummanvihreä vihannes. Pinaattia ei tarvitse ryöpätä, sen voi mainiosti käyttää ruokaan sellaisenaan. Monessa ohjeessa neuvotaan poistamaan paksu lehtiruoti.

Tuoreena myytävien lajikkeiden lehdet ovat paksut, kestävät ja voimakkaan makuiset. Pinaatti sisältää oksaalihappoa, joka sitoo kalsiumia. Pinaattiin kertyy helposti myös nitraatteja, joten sitä ei pidä syöttää pienille, alle vuoden ikäisille lapsille.

Monissa, etenkin keskieurooppalaisissa ruokaohjeissa, käytetään paljonkin raakaa pinaattia salaateissa. Kyseinen pinaatti on salaatinomainen lehtipinaatti, joka on maultaan huomattavasti miedompaa kuin meillä myynnissä oleva Uuden-Seelannin pinaatti. Jos pinaattia ei syö päivittäin ja suuria määriä, voi tätä meilläkin myynnissä olevaa pinaattia syödä raakana mm. salaateissa. Salaattia valmistettaessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon sen voimakas maku.

Pinaattia käytetään salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin, laatikoihin, ohukaisiin, juures- ja perunasoseisiin, sämpylöihin. Haudutettuna pinaatti on hyvä lisäke kala- ja liharuoille.

Pinaatti säilytetään kylmässä +2 - +5 asteessa muovipussiin pakattuna, haihtumisen estämiseksi. Valmiiksi käsitelty pakastepinaatti on myös näppäräkäyttöistä sellaisenaan esimerkiksi keittoihin ja muhennoksiin.

Lisää aiheesta:

Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • 17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin