Pikkuinsinöörit taitoradalla

Rakennusalaa on pitkään huolestuttanut tulevaisuudessa uhkaava paha työvoimapula. Se ei tule koskemaan ainoastaan tekijöitä vaan myös suunnittelijoita. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto (RIL) on lähtenyt lisäämään nuorten tietoisuutta alan mahdollisuuksista ja järjesti nyt jo toisen kerran 5. - 7. -luokkalaisille tarkoitetun "Pikkuinsinööri" -tapahtuman. Paikkana oli Helsingissä sijaitseva Vanha Satama.

Osanottajat lähtivät neljän "rastin" radalle, jolla eteen tulevat ongelmat piti ratkaista oman kekseliäisyyden ja annettujen materiaalien avulla:

Ensimmäisellä rastilla oli suunniteltava rotkon ylittävä, kuorma-autoliikenteen kestävä silta tietokoneohjelman avulla. Ohjelma laski paitsi kantavuuden, myös ratkaisun hinnan.

Toisella rastilla piti valmistaa kahdesta sanomalehtiarkista mahdollisimman korkea torni - sen piti tietysti myös pysyä pystyssä.

Kolmannella rastilla palattiin päiväkotiaikoihin... vessapaperirullasta, pakkausteipistä, suolasta ja pahvilevystä piti valmistaa jalusta, joka kesti tekijänsä painon vähintään 30 sekunnin ajan.

Neljäs rasti oli selkeästi suosituin, vaikka materiaalihukka muodostuikin melkoiseksi: karkeista ja hammastikuista oli tehtävä mahdollisimman jäykkä kupoli.

Tilaisuutta vetäneillä teekkareilla oli yhtä hauskaa kuin osallistujilla. Meilahden yläasteen oppilaat hikoilivat otsa rypyssä. Romahtaneiden siltojen ja tuulen viemien paperitornien ohella nähtiin myös ällistyttävän kekseliäitä ratkaisuja, jotka olisivat olleet kunniaksi ammattilaisellekin.

Koettakaapa itse - ei se helppoa ole!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja