Mainos

Pikkubussillinen lottovoittajia saapui Veikkaukseen

Harvemmin Veikkauksen pihaan kaartaa kokonaista pikkubussillista onnellisia lottovoittajia. Niin kuitenkin tapahtui eräänä aurinkoisena aamupäivänä, kun onnekas pohjoispohjanmaalainen porukka perheineen saapui kuittaamaan voittojaan.

Pienen paikkakunnan lounaskahvilassa toukokuun alussa pelattu 10 hengen porukkalotto toi täysosuman, mikä tarkoitti yhteensä 2,2 miljoonan euron pottia jaettavaksi tutun porukan kesken. Myös myyntipaikan pitäjät olivat mukana voittajajoukossa omilla osuuksillaan.

- Pienellä paikkakunnalla kaikki ovat tuttuja keskenään. Osa meistä on tuntenut toisensa jo vuosikymmeniä, rippikoulusta asti, eräs porukan jäsen kertoo.

Voittorahoillekin on jo keksitty käyttöä. Lapsiperheiden suunnitelmissa on maksaa asuntolainat pois. Vanhemmat voittajat aikovat pistää osan sivuun lastenlapsia varten ja kunnostaa kodin pihapiiriä.

- Ajateltiin asfaltoida isompi osa pihasta, niin päästään jatkossa helpommalla nurmikon leikkaamisessa, eläkeläispariskunta suunnittelee.

Lottovoittajan ensimmäinen lentomatka

Uusi auto on tyypillinen hankinta monelle lottovoittajalle, ei kuitenkaan kaikille.

- Kunnostin itse oman autoni pari vuotta sitten, pistettiin ruosteet piiloon ja niin edelleen. Työhän menisi ihan hukkaan, jos nyt rupeaisin vaihtamaan autoa, yksi voittajista naurahtaa.

Eräs voittajaporukan jäsen pääsi ensimmäistä kertaa lentokoneeseen, kun voittoa lähdettiin porukassa pokkaamaan Veikkauksen pääkonttorista Vantaalta. Nyt suunnitelmissa on kuitenkin jo elämän ensimmäinen ulkomaanmatka. Myös muilla haaveissa siintää matka etelän lämpöön.

- Jouluna lähdemme käymään veljeni luona Uruguayssa. Lentoliput ovat sen verran kalliita, ettei tähän asti ole ollut mahdollisuutta lähteä, mutta nyt pääsemme reissuun, lounaskahvilan omistaja sanoo hymyillen.

Voittajaporukan nuorin suunnittelee maksavansa voittorahoilla autokoulun ja sitten ehkä ostavansa asunnon.

- Onhan tässä siitä onnellinen tilanne, ettei tarvitse ottaa lainaa ensiasuntoon, hän pohtii.

Myyntipaikan pitäjä osti yli jääneet porukkaosuudet lapsilleen

Myyntipaikan pitäjä perheineen tuli mukaan onnekkaaseen lottoporukaan sattuman kautta. Porukkapelistä oli lauantai-iltana vielä myymättä muutama tosite, joten kahvilanomistaja päätti ostaa loput osuudet lapsilleen. Illalla työvuorossa ollut poika tarkasti rivin tavanomaiseen tapaan, eikä ollut uskoa silmiään.

- Tein työvuoron normaalisti loppuun. Äidille sentään soitin, kun huomasin voiton, kahvilan puoliksi äitinsä kanssa omistava poika kertaa lauantai-illan tapahtumia.

Osuudet ostanut äiti oli vahtimassa lapsenlapsiaan, kun poika soitti ja ilmoitti voitosta. Itkuhan siinä pääsi, eikä siitä tahtonut tulla loppua koko yönä. Lapsenlapset riemuitsivat, että nyt me ollaan rikkaita.

Painajainen lottotositteen repimisestä

Sen verran tapahtuneessa on ollut sulattelemista, että lottovoitto on tullut uniinkin.

- Viime yönä näin unta, että olisin repinyt voittotositteen. Aamulla piti äkkiä varmistaa, että paperi on tallessa, nuori mies naureskelee.

Lottoamista voittajaporukka aikoo jatkaa edelleen. Täysosuman sattuminen paikkakunnalle on näkynyt myyntipaikassa niin, ettei Lottojen porukkapeleistä ole enää jäänyt osuuksia myymättä. Parit voittokahvit on jo päästy nauttimaan, ja kunhan voittorahat kilahtavat tilille, tarjotaan kaikille kahvilan asiakkaille kunnon kakkukahvit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.