Pikatehtävä: Lanttusiivut, kylmäsavuporo, lipstikkavinaigrette, karpalojogurtti, porotartar, lanttuporopizza ja lipstikkaöljy

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_pikatehtävä_kape_aihinen_preview
Julkaistu 08.02.2018 20:00

MTV VIIHDE

Kokkisodan pikatehtävässä herkkuja loihdittiin muun muassa lantusta ja lipstikasta.

Pikatehtävän raaka-aineet:

  • Lanttu
  • 50gr Kylmäsavuporoa
  • Lipstikkaruukku
  • 1 dl Karpaloita

Lanttu Mille Feuille ​​​​​​​

  • 1 lanttu
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Lipstikkaa
  • Valkosipulia
  • Timjamia

Kuori lanttu ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Paista lanttusiivut pannulla pilkotun valkosipulin ja yrttien kanssa kunnes kypsyvät.

Kylmäsavuporo

  • 50 g kylmäsavuporoa

Leikkaa porosiivut ohuiksi viipaleiksi.

Lipstikkavinaigrette

  • Lipstikka
  • sitruunan mehu
  • 1/3  dl etikka
  • 2/3 dl öljy
  • Ripaus suolaa ja pippuria

Hienonna lipstikka. Sekoita kaikki ainekset keskenään.      

Karpalojogurtti

  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 1 dl karpaloita

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kasaa annos torniksi. Laita pohjalle muutama lanttuviipale, päälle porosiivu ja lipstikkavinaigrette ja karpalojogurttia. Tee vielä 2 kerrosta lisää samalla tavalla kunnes torni kasvaa.

Porotartar

kokkisota_kausi_2_jakso_12_annoskuvat_pikatehtävä_harri_syrjänen_annos_1_preview

  • Kylmäsavuporoa viipaleina
  • 1 kananmunan keltuainen
  • Lipstikkaa
  • 2 rkl karpaloita
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • Suolaa ja pippuria

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Hakkaa lipstikka silpuksi ja sekoita poron joukkoon. Kasaa kauniiksi keoksi tai pihviksi. Laita raaka keltuainen tartarin päälle. Lisää lautasen reunalle 1 rkl dijon-sinappia ja 2 rkl karpaloita. Syödessä sekoita kaikki lautasella olevat ainekset keskenään.

Lanttuporopizza

  • Lanttu
  • Oliiviöljy
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Kylmäsavuporoa
  • Lipstikkaa

Kuori lanttu. Viipaloi mandoliinilla lantut ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet limittäin leivinpaperin päälle ympyräksi (pizzapohjan tapaan). Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista 250 asteessa n. 5 minuuttia.

Kasaa kypsän pohjan päälle ohueksi siivutettua kylmäsavuporoa. Koristele lipstikalla ja pirskottele vielä päälle valmistamaasi lipstikkaöljyä.

Lipstikkaöljy

  • ½ dl oliiviöljyä
  • Hienonnettua lipstikkaa

Sekoita sauvasekoittimen kulhossa hienoksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.