Kokkisodan pikatehtävässä herkkuja loihdittiin muun muassa lantusta ja lipstikasta.
Pikatehtävän raaka-aineet:
- Lanttu
- 50gr Kylmäsavuporoa
- Lipstikkaruukku
- 1 dl Karpaloita
Lanttu Mille Feuille
- 1 lanttu
- Rypsiöljyä paistamiseen
- Lipstikkaa
- Valkosipulia
- Timjamia
Kuori lanttu ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Paista lanttusiivut pannulla pilkotun valkosipulin ja yrttien kanssa kunnes kypsyvät.
Kylmäsavuporo
- 50 g kylmäsavuporoa
Leikkaa porosiivut ohuiksi viipaleiksi.
Lipstikkavinaigrette
- Lipstikka
- sitruunan mehu
- 1/3 dl etikka
- 2/3 dl öljy
- Ripaus suolaa ja pippuria
Hienonna lipstikka. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Karpalojogurtti
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl hunajaa
- 100 g turkkilaista jogurttia
- 1 dl karpaloita
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kasaa annos torniksi. Laita pohjalle muutama lanttuviipale, päälle porosiivu ja lipstikkavinaigrette ja karpalojogurttia. Tee vielä 2 kerrosta lisää samalla tavalla kunnes torni kasvaa.
Porotartar

- Kylmäsavuporoa viipaleina
- 1 kananmunan keltuainen
- Lipstikkaa
- 2 rkl karpaloita
- 1 rkl Dijon-sinappia
- Suolaa ja pippuria
Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Hakkaa lipstikka silpuksi ja sekoita poron joukkoon. Kasaa kauniiksi keoksi tai pihviksi. Laita raaka keltuainen tartarin päälle. Lisää lautasen reunalle 1 rkl dijon-sinappia ja 2 rkl karpaloita. Syödessä sekoita kaikki lautasella olevat ainekset keskenään.
Lanttuporopizza
- Lanttu
- Oliiviöljy
- Suolaa
- Pippuria
- Kylmäsavuporoa
- Lipstikkaa
Kuori lanttu. Viipaloi mandoliinilla lantut ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet limittäin leivinpaperin päälle ympyräksi (pizzapohjan tapaan). Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista 250 asteessa n. 5 minuuttia.
Kasaa kypsän pohjan päälle ohueksi siivutettua kylmäsavuporoa. Koristele lipstikalla ja pirskottele vielä päälle valmistamaasi lipstikkaöljyä.
Lipstikkaöljy
- ½ dl oliiviöljyä
- Hienonnettua lipstikkaa
Sekoita sauvasekoittimen kulhossa hienoksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.