Tommi Tuomisen pikatehtävän reseptit: Kurkkutempura, piimäkastiketta ja ruohosipuliöljyä.
Pikatehtävän aineet
- Hapankorppu
- Piimä
- Ruohosipuli
- Pieni suolakurkku
Kurkkutempura, piimäkastiketta ja ruohosipuliöljyä
- Kurkku-tempura
- Pikkusuolakurkkuja
- 3 rkl jauhettua hapankorppua
- ½ dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
- ½ dl maizena
- 2 kananmuna
- Loraus kuumaa vettä
- Suola
- Pippuri
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodajauhoa
- 7 dl rypsiöljyä paistamiseen
Murenna hapankorput. Valmista tempuramassa sekoittamalla vehnäjauho, maizena, kananmuna, kuuma vesi, mausteet ja leivinjauhe. Kuumenna öljy kattilassa. Pyörittele pikkukurkut ensin vehnäjauhoissa ja sen jälkeen tempuramassassa. Tikuta kurkut halutessa tarjoilun ja käsittelyn helpottamiseksi.
Ruohosipuliöljy & piimäkastike
- Ruohosipuliöljy
- Puntti ruohosipulia
- 1 dl rypsiöljyä
Ryöppää ruohosipuli kuumassa vedessä kitkeryyden poistamiseksi. Kuivaa ja silppua ruohosipuli pieneksi. Tee blenderissä ruohosipuliöljy.
Piimäkastike
- 1dl Piimää
- Ripaus suolaa
- Sekoita piimään ripaus suolaa.
Kokoa annos: Laita tikutetut suolakurkkutempurat alle ja päälle ruohosipuliöljyä. Piimäkastike tarjoiluastiaan. Koristele annos lehtipersiljalla.