Mainos

Pihlajanmarjahyytelö

Tänä vuonna pihlajan oksat notkuvat marjojen painosta. Runsaan sadon ansiosta on marjojen säilönnästä tullut useita kysymyksiä. Pihlajanmarjahyytelö on helppo makean hapan säilöntäherkku lisäkkeenä ja leivonnaisissa nautittavaksi.

2 l pihlajanmarjoja
4 dl vettä

hillosokeria saman verran kuin valmista siivilöityä mehua
Mittaa kattilaan marjat ja vesi. Keitä hiljalleen noin 30-40 minuuttia. Siivilöi marjat mehusta. Mittaa mehu takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria yhtä paljon kuin sait keitettyä mehua. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Laita pari tippaa mehua kylmälle lautaselle. Jos ne jähmettyvät, on hyytelö valmista.

Purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.