Tänä vuonna pihlajan oksat notkuvat marjojen painosta. Runsaan sadon ansiosta on marjojen säilönnästä tullut useita kysymyksiä. Pihlajanmarjahyytelö on helppo makean hapan säilöntäherkku lisäkkeenä ja leivonnaisissa nautittavaksi.
2 l pihlajanmarjoja
4 dl vettä
hillosokeria saman verran kuin valmista siivilöityä mehua
Mittaa kattilaan marjat ja vesi. Keitä hiljalleen noin 30-40 minuuttia. Siivilöi marjat mehusta. Mittaa mehu takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria yhtä paljon kuin sait keitettyä mehua. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Laita pari tippaa mehua kylmälle lautaselle. Jos ne jähmettyvät, on hyytelö valmista.
Purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.