Pihlajanmarjahyytelö

Tänä vuonna pihlajan oksat notkuvat marjojen painosta. Runsaan sadon ansiosta on marjojen säilönnästä tullut useita kysymyksiä. Pihlajanmarjahyytelö on helppo makean hapan säilöntäherkku lisäkkeenä ja leivonnaisissa nautittavaksi.

2 l pihlajanmarjoja
4 dl vettä

hillosokeria saman verran kuin valmista siivilöityä mehua
Mittaa kattilaan marjat ja vesi. Keitä hiljalleen noin 30-40 minuuttia. Siivilöi marjat mehusta. Mittaa mehu takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria yhtä paljon kuin sait keitettyä mehua. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Laita pari tippaa mehua kylmälle lautaselle. Jos ne jähmettyvät, on hyytelö valmista.

Purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.

Lue myös:

    Uusimmat