Mainos

Pihlajalinna-konserni pahoitteli hoitajan esittämistä povipimuna

Yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita tuottava Pihlajalinna-konserni pahoitteli perjantaina sairaalatoiminnan liiketoimintajohtajansa Ville Remeksen esitelmässä käyttämää "halventavaa ja stereotyyppistä" piirroskuvaa sairaanhoitajasta.

Remes piti perjantaiaamuna esitelmää Ortopediayhdistyksen kevätkokouksessa Jyväskylässä ja näytti Terveydenhuollon kohtaanto -ongelmasta kuvaa, jossa hoitaja oli piirroshahmona vahvasti meikattu ja isorintainen aikuisviihdemäinen pimu, jolla oli minihame ja hyvin avonainen kaula-aukko.

Miehet, lääkäri ja potilas, olivat samassa yhteydessä valokuvissa asiallisissa sairaalavaatteissa. 

Asian uutisoi ensin sanomalehti Keskisuomalainen, jolle Remes kommentoi kuvan olleen huumoria: "Se on tavallaan sisäistä huumoria ammattikunnan sisäisessä kokouksessa. Kuva ei missään nimessä ole mikään halventava, eikä sitä ollut tarkoitettu julkiseen käyttöön." 

Pihlajalinna-konsernin viestintäjohtaja Terhi Kivinen kertoi, että Remes ei enää kommentoi asiaa ja siitä on keskusteltu yhtiön sisällä.  
Yhtiö tiedotti olevansa tapahtuneesta "erittäin pahoillaan".  

– Pyrimme varmistamaan, että yhtiön edustajat noudattavat jatkossa asiallista linjaa esiintyessään julkisesti yhtiön edustajina. 

Yhtiö aloittaa maanantaina suunnitellun listautumisantinsa ja arvioi perjantaina markkina-arvokseen 181-204 miljoonaa euroa. Kaupankäynnin on määrä käynnistyä Helsingin pörssissä 5. kesäkuuta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.