Pihla Viitala: Lapsi kulkee mukana kuvauksissa

Näyttelijä Pihla Viitala sai ison roolin amerikkalaisesta tv-sarjasta.

Näyttelijä Pihla Viitala on tyytyväinen, sillä näyttelijä on kiinnitetty amerikkalaiseen L.A. Noir -tv-sarjaan. Viitalan mukaan sarjan tulevaisuuteen liittyvää informaatiota odotettiin melko kauan, mutta nyt pitkä odotus on ohi.

– Enää ei tarvitse odottaa kuin lapsen syntymää, viimeisillään raskaana oleva Viitala kertoo MTV3.fi:lle.

L.A. Noirissa Viitala näyttelee Anya-nimistä naista, joka on kotoisin Keski-Euroopasta. Anya omistaa jazzbaarin, joka toimii sarjan päätähtien kantakapakkana.

– Sarjassa voin puhua omalla aksentillani, ja hänen puheestaan kuulee sen, etten ole natiivi amerikkalainen.

Sarjaan Viitala pääsi koenauhojen avulla. Viitala helpottui, ettei raskaus vaikuttanut roolin saamiseen.

– Olin pilottijaksoa kuvatessa neljännellä kuulla raskaana, joten se ei vielä näkynyt niin paljon. Lapsen syntymä ei myöskään vaikuta kuvauksiin omalta osaltani, sillä kuvausten on tarkoitus jatkua vasta ensi vuoden puolella. Tarkkaa ajankohtaa en kuitenkaan vielä osaa sanoa.

Viitalan mukaan naisnäyttelijöiden raskauksista tehdään turhan suuri numero, ja Viitalan mukaan näyttelijöilläkin on oikeus perheen perustamiseen.

– Kyllä näyttelijätkin saavat lapsia, eikä se ole ketään haitannut. Monet näyttelijät ovat hoitaneet kuvaukset raskaudesta huolimatta. Silloin ei vain oteta tietynlaisia lähikuvia. En pidä siitä ajatuksesta, että näyttelijät eivät voi muka hankkia lapsia, jotta ura ei kärsi.

– Raskaus ei ole uran este! Jos ajattelisin niin, oikeaa aikaa perheen perustamiselle ei löytyisi koskaan, ja pian sen löytäminen olisi jo mahdotonta. Lapsi tulee kulkemaan mukanani kuvauksiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat