Pienyrittäjä Kristiina avautuu: Verkkokauppa edelleen kriisissä Postin jo päättyneen lakon vuoksi – ”Haaveet siirtyvät kaukaisuuteen”

Yksityisyrittäjä Kristiina Korkalainen pitää omaa julisteisiin ja kortteihin keskittyvää verkkokauppaa. Joulu on myynnin sesonkiaikaa, mutta Postin lakko sai myynnin pysähtymään seinään. Vaikka toisin voisi luulla, ihmiset eivät vieläkään uskalla tilata Postin kautta joulutavaraa normaaliin tapaan.

Korkalaisen verkkokauppa myy erityisesti kortteja ja julisteita. Nyt kaupassa on tehty marraskuun ajan nollatulosta.

– Kun marraskuiset uutiset Postin lakosta julkaistiin, myynti pysähtyi kuin seinään. Siihen asti myynnissä oli normaali vuositaso, Korkalainen kuvaa MTV Uutisille.

Vaikka Postin lakko on nyt päättynyt, myynti ei ole vieläkään entisellään.

– Myynti ei ole vieläkään palautunut. Ihmiset eivät luota siihen, että joulukortit ja joulutavarat ehtivät perille.

– Pienyrittäjien nettikaupat tuntuvat kärsivän eniten. Ihmiset luottavat isojen yritysten tavarantoimitukseen enemmän.

Haave täyspäiväisestä yrittäjyydestä kariutui

Korkalainen sanoo olevansa siinä mielessä onnekas, että verkkokauppa ei ole hänen ainoa tulonlähteensä. Hän tekee opetustöitä, mutta on haaveillut täysipäiväisestä yrittäjyydestä.

– Haaveet siirtyvät nyt kaukaisuuteen. Verkkokauppamyynti on todella arvaamatonta.

Korkalainen on keskustellut aiheesta muiden pienyrittäjien kanssa. Kokemus on samankaltainen.

– Monet puhuvat pienyrittäjien kriisistä. Voisi jopa puhua jonkinlaisesta markkinahäiriöstä. Tappiot ovat suuria, jos esimerkiksi päivätyt elintarvikkeet menevät roskiin, kun niitä ei saada myytyä, Korkalainen summaa.

Korkalainen on yrittänyt piristää myyntiä erilaisin markkinointikeinoin, mutta nyt ne eivät toimi.

– Vaikka yrittäisin mitä, mikään ei tehoa kuten normaalisti. Ihmiset uskovat yhä, ettei jouluposti kulje, joten monikaan ei hanki joulukortteja. Posti ei ole ehkä tiedottanut tästä riittävästi.

– Olen pohtinut, että onko tämä joulukorttiperinteelle niin suuri isku, ettei siitä toivuta. Voi olla, ettei kortteja jatkossa enää lähetetä samaan tapaan, Korkalainen sanoo.

Posti kertoo sivuillaan, että tänä vuonna joulukortit tulee postittaa viimeistään 11.12. punaisessa kotitalouksiin jaetuissa kuorissa. Posti kulkee tällä hetkellä normaaliin tapaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja