Mainos

Pieni virhe johdatti KRP:n Pasilan miehen jäljille

Hollannin poliisi takavarikoi joulun alla Hollannissa 140 kilon hasistynnyrin. Sen kyljessä oli tekaistun yrityksen nimi, mutta oikea puhelinnumero. Pieni virhe vei krp:n Pasilan miehen jäljille.

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti.  Perjantaina on vuorossa syyttäjän asiaesittely.

Kun keskusrikospoliisi tuolloin 2011 sai Hollannista tynnyrin kylkeen merkityn puhelinnumeron, se haki numerosta televalvontatiedot. Soittotiedoista selvisi puhelimen yksilöivä imei-koodi. Koodi on jokaisella puhelimella erilainen.

Takuun takia puhelinkaupat rekisteröivät imei-koodit jokaisesta myymästään puhelimesta, joten krp löysi tynnyrin kylkeen merkityn esimaksetun numeron myyntipaikan koodin avulla.

Jumbon Musta Pörssi

Puhelin oli myyty Vantaan Jumbon Musta Pörssi -liikkeessä marraskuussa 2011. Valvontakamerakuvista poliisille paljastui ostaja, sittemmin pitkän tuomion tynnyrijutussa saanut Raine Sievälä.

Sievälä oli tehnyt pienen virheen. Hän oli ostanut Mustasta Pörssistä samalla kertaa toisenkin 60 euron Nokian C1-mallisen puhelimen. Poliisi sai tämän numeron imei-koodin avulla selville puhelinnumerot ja teletiedot. Myöhemmin se paljastui Pasilan miehen käytössä olleeksi puhelimeksi.

Vyyhti lähti avautumaan tämän toisen puhelimen avulla.

Hollannista tuli tietoja muista samanlaisista tynnyrilähetyksistä ja niissä mainituista esimaksetuista numeroista. Poliisi jäljitti niitäkin.

Tutkinnassa samanlaisia esimaksettuja liittymiä paljastui lisää yli kymmenen. Poliisi onnistui verkottamaan puhelimia myös latauslipukkeiden ostojen avulla. Kaikilla laitteilla oltiin yhteydessä tekstiviestein vain yhteen vastaavaan laitteeseen.

Krp ei kuitenkaan varsinaisen tynnyrijutun tutkinnassa päässyt eteenpäin Pasilan miehen henkilöllisyydessä. Se selvisi krp:lle vasta Aarnion virkarikostutkinnassa, joka muuttui huumetutkinnaksi, kun Aarnion autotallista löytyi yksi Pasilan miehen puhelimista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.