Pieni lapsi putosi Suomessa rakennetun luksusristeilijän ikkunasta ja kuoli – isoisä vakuuttaa kyseessä olleen vahinko, mutta valvontakameravideo puhuu kylmää kieltä

1:36
Video: Katso valvontakameratallenne yläpuolelta.

Heinäkuussa 2019 Puerto Ricossa tapahtui satamassa karmea onnettomuus, jossa taaperoikäinen tyttö putosi risteilyalukselta. Lapsi oli livennyt isoisänsä otteesta. Osa tilanteesta tallentui valvontakameraan.

Onnettomuushetkellä isoisä oli 1,5-vuotiaan lapsen kanssa ruokasalissa, jossa he katselivat ulos ikkunoista.

Isoisän ote lapsesta lipesi kuitenkin yllättäen avoimen ikkunan kohdalla. Lapsi putosi aluksen 11. kerroksesta, noin 45 metrin matkan aina sataman betonilaiturille saakka.

Lapsi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Onnettomuus sattui Royal Caribbean Freedom of the Seas -aluksella. Se on rakennettu Turun telakalla ja se teki neitsytmatkansa vuonna 2006.

Isoisä tiesi avoimesta ikkunasta

Tapahtuneesta syvästi järkyttynyt yhdysvaltalaisperhe kiisti tapahtuneen jälkeen, että isoisä olisi nostanut lapsen ulos laivan ikkunasta. Perhe on syyttänyt laivayhtiötä turvallisuuden laiminlyönnistä.

Isoisä oli omien sanojensa mukaan olettanut, että kohdassa, jossa hän oli nostanut lapsen ylös, oli ikkunalasi. Hän ei kertomansa mukaan ollut huomannut huomannut puuttuvaa ikkunapaneelia.

– En tajunnut, että kohdassa ei ollut lainkaan lasia, ennen kuin oli liian myöhäistä. Tarkoitan, että ennen kuin hän tippui, luulin hänen tippuneen vain eteeni, Salvatore Anello kertoi haastattelussa.

Viranomaisten mukaan isoisä kuitenkin tiesi ikkunan olleen auki.

Risteilyalukselta peräisin olevalta valvontakameramateriaalilta on nähtävissä, kuinka isoisä käy ikkunalla ja nojaa siitä ulos. Videolla näkyy myös, miten isoisä nostaa pienen lapsen avoimeen ikkunaan.

Puerto Ricon yleisen syyttäjän mukaan video todistaa isoisän syyllistyneen lapsen kuoleman aiheuttamiseen.

Lapsen perhe on pyytänyt viranomaisilta videon poistamista.

Lähde: KameraOne, CNN

Päivitys 20.1. klo 11.30: Lapsen ikä korjattu 4-vuotiaasta 1,5-vuotiaaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja