Pieni hollantilaiskaupunki kyllästyi salaliittoteoriaan satanistisesta pedofiiliringistä – haastoi Twitterin oikeuteen

Hollantilaiskaupunki on haastanut Twitterin oikeuteen salaliittoteorian levittämisestä.

Pienen Bodegraven-Reeuwijkin kaupungin maine on kärsinyt sosiaalisen median palvelussa Twitterissä leviävästä salaliittoteoriasta, jonka mukaan kaupungissa toimi 1980-luvulla satanistinen pedofiilirinki, joka hyväksikäytti ja murhasi lapsia.

BBC:n mukaan väitteet alkoivat levitä Twitterissä ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Väitteitä levitti pääasiassa kolme miestä, joista yksi oli kasvanut kaupungissa ja sanoi todistaneensa kyseisiä rikoksia lapsena.

Näiden huhujen vuoksi kymmenet ihmiset ovat viime vuosina matkustaneet kaupungin hautausmaalle laskemaan kukkia ja kunnianosoituksia ilmeisesti satunnaisten lapsien haudoille.

Kaupungin pormestari Christiaan van der Kamp kuvaili paikallisen RTL Nieuws -lehden haastattelussa valheellisia väitteitä "erittäin satuttaviksi ja toisinaan myös vainajien omaisia uhkaaviksi".

Lisäksi salaliittoteoriaa levittävät miehet ovat saaneet vankeustuomioita pedofiiliksi väittämänsä miehen uhkailusta.

Mitään todisteita pedofiiliringistä tai lasten murhista ei ole esitetty.

Twitterin mielestä vaatimus mahdoton toteuttaa

Paikallinen oikeus on jo viime vuonna määrännyt, että kolmen miehen täytyy lopettaa salaliittoteorian levittäminen ja poistaa kaikki siihen liittyvät viestit. Twitter on myös jäädyttänyt miesten käyttäjätilit. Mutta huhut ovat jatkaneet kiertämistään.

Nyt kaupunki vaatii oikeuskanteessaan, että Twitter suodattaa ja poistaa kaikki huhuja toistavat viestit palvelustaan.

Twitterin mielestä kaupungin vaatimus on liian laaja ja sitä on mahdoton toteuttaa, RTL Nieuws kertoo.

Twitterin mielestä se aiheuttaisi riskin myös journalistien tai muiden käyttäjien viestien poistamisesta, jotka käsittelevät tapausta mutta eivät levitä teoriaa disinformaatiotarkoituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja