Pienet rapuleivokset

Tee rapujuhliin runsas satsi rapuleivoksia, ne ovat maukasta naposteltavaa itse rapujen lisäksi

Taikinaksi mainio valinta on lehtevä lehtitaikina, mutta myös maistuva voitaikina tai mahdollisesti pakastimesta löytyvä torttutaikina sopivat tähän.

noin 60 kpl

1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi

Täyte:
n. 200 g katkarapu- tai sitruunatuorejuustoa
n. 200 g katkarapuja
1 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunapippuria
n. 100 g ranskankermaa
n. 1 dl tuoretta tilliä

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi.

Anna pikkuneliöiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, mikäli katkaravut ovat vetisiä (pakaste), valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki ja laittamalla täytettä väliin. Koristele pienillä tillinoksilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat