Pidennä pyykkikoneesi käyttöikää ja paranna tehoa – lue vinkit!

Ympäristöystävälliset aineet ja alhaiset pesulämpötilat tekevät hyvää luonnolle, mutta eivät pyykkikoneellesi. Siksi sitä tulisi huoltaa säännöllisesti. Samalla pidennät myös koneesi käyttöikää.

Pyykkikoneen puhdistus on Marttojen kehittämispäällikkö Teija Jerkun mukaan erittäin tärkeää. Alhaiset pesulämpötilat ja luontoympäristöystävälliset pesuaineet kun ovat hyväksi luonnolle, mutta vaativat pesukoneelta enemmän.

– Välillä on hyvä pyöräyttää koneessa 90 asteen pesuohjelma. Samalla voi pestä vaikka valkopyykkiä, niin et turhaan pyöritä tyhjää konetta, Jerkku neuvoo.

Pitämällä hyvää huolta koneesta saa pidennettyä myös sen käyttöikää ja pesukertoja. Mutta mistä sitten tietää, että pyykkikone on puhdistuksen tarpeessa?

– Pyykki voi tuoksua tunkkaiselta tai siinä on jotain, mikä ei siihen kuulu, kuten nukkaa. Itse asiassa haiseva pyykinpesukone ja tunkkainen pyykki onkin yksi asioista, joita meiltä kysytään eniten. Jos huomaa tällaisen ongelman, on kone pesun tarpeessa, hän kertoo.

Pyykkikoneen puhdistus

– Käytä silloin tällöin 90 asteen pesuohjelmaa. Voit samalla pestä vaikkapa valkopyykkiä, niin et turhaa pyöritä tyhjää konetta.
– Puhdista kone silloin tällöin perusteellisemmin sitruunahapon avulla, jota löytyy apteekista. Lisää sitä 100 grammaa pesuainelokeroon ja pyöräytä 90 asteen pesuohjelmalla. Pese sen jälkeen kone vielä normaalilla pesuohjelmalla ja pyykinpesuaineella, jotta sitruunahapon jämät lähtevät pois.
– Edestä täytettävän koneen kumirengas likaantuu ja kastuu nopeasti, ja sinne voi kerääntyä jopa hometta. Pyyhkäise se kuivaksi ja puhtaaksi jokaisen pesun jälkeen.
– Muista jättää luukut auki jokaisen pesukerran jälkeen, jotta se kuivuu kunnolla.
– Pidä pesu- ja huuhteluainelokerot puhtaina ja pyyhi pois pesuaineroiskeet. Pyyhi välillä myös kone päältä sekä lasiluukku.
Tarkista ja puhdista koneen nukkasihti ja/tai poistoputki säännöllisesti käyttöohjeiden mukaisesti. Kaikissa koneissa ei ole erillistä nukkasihtiä.
– Muista imuroida välillä pölyt pois pyykkikoneen takaa. Paloriskin lisäksi pöly huonontaa sisäilmaa.

Lue myös:

Jos et vielä ole Koti-osion fani Facebookissa, liity ihmeessä mukaan. Kodin fanina saat ensimmäisenä tuoreimmat sisustusuutiset, ihanat tee itse -ideat ja vinkit arkeen! Lisäksi sivuiltamme löytyy säännöllisesti kilpailuja, joista voit voittaa upeita palkintoja.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat