Tummaihoisen George Floydin kaulan päällä istunutta poliisia syytetään murhasta – video pidätystilanteesta käynnisti laajat mielenosoitukset Yhdysvalloissa

7:33
Minneapolisin mellakat laajenivat koko maahan – kerromme viimeisimmät käänteet.

Minneapolisissa on pidätetty poliisi, joka nähtiin videolla pidättämässä tummaihoista miestä, joka kuoli pidätystilanteen aikana, kertoo uutistoimisto Reuters. Häntä syytetään murhasta.

Minneapolisin yleinen syyttäjä  on nostanut syytteen erotettua poliisivirkailija Derek Chauvinia vastaan murhasta epäiltynä. 

Chauvin nähtiin videolla, jossa hän istuu polvi 46-vuotiaan George Floydin kaulan päällä. Floyd sanoo useasti tilanteen aikana, ettei saa henkeä. Lopulta Floyd menettää tajuntansa. 

Syyttäjä kertoi, että videolla nähty poliisi on pidätetty ja häntä syytetään murhasta. Myös kolmen muun tilanteessa mukana olleen poliisin toimet tutkitaan ja heitä vastaan todennäköisesti nostetaan myös syytteet.

Yhdysvalloissa on noussut viime päivinä laajoja mielenosoituksia, joissa vaaditaan oikeutta Floydille ja afroamerikkalaiselle väestölle.

Yhdysvalloissa tummaihoinen väestö kokee huomattavasti enemmän poliisiväkivaltaa, ja vastaavia tapauksia on ollut useita viime vuosina.

Juttua päivitetty kello 22.37: Lisätty tieto murhasyytteen nostamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja