Peugeot 208 GTI kuvattu testiradalla – haussa 205 GTI:n taika

Syys-lokakuun taitteessa Pariisin autonäyttelyssä esiteltävä Peugeot 208 GTI on kuvattu salaa testiradalla. Peugeot on halunnut auton muistuttavan tunnetuksi tullutta 205 GTI:tä.

Kuvien perusteella ainoa merkittävä muutos Geneven autonäyttelyssä esitellystä konseptimallista ovat perinteisemmät renkaat.

Peugeot on kertonut aiemmin, että 208 GTI ei tule olemaan yhtä timmi kuin kaikki kilpailijansa tehokkaiden pikkuautojen luokassa, sillä yhtiö uskoo tilausta olevan myös käytännöllisyydelle siinä missä tehoille.

208 GTI on matalampi ja leveämpi kuin kolmiovinen perus-208. Muita eroja on muun muassa korisarja, suuremmat renkaat ja jarrut sekä uudistettu jousitus.

Sisätiloissa erot löytyvät keskikonsolista, polkimista, vaihdekepistä, urheiluistuimista sekä pienemmästä ohjauspyörästä.

Peugeot on panostanut auton ajettavuuteen, jonka se haluaa muistuttavan luokassaan legendaarista 205 GTI:tä.

Uutuudessa on 1,6-litrainen turboahdettu moottori, joka on tuttu esimerkiksi Peugeotin RCZ:stä sekä Citroën DS3:sta. 208 GTI:ssä moottorissa laukkaa 197 hevosvoiman ja vääntää 275 newtonmetrin tehoilla. Nollasta sataan auto kiihtyy Peugeotin mukaan alle seitsemässä sekunnissa.

Myyntiin 208 GTI:tä odotetaan ensi keväänä.

Autocar / Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja