Petteri Sihvonen toppuuttelee hurjia puheita Ilveksestä – "Se on se tie, ei hätäily"

27:30
Petteri Sihvonen perkaa asetelmat liigakauteen.

Kohina Ilveksen kohdalla on kiihtynyt hurjiin uomiiin ja joukkueesta on puhuttu joissain arvioissa jopa jääkiekon SM-liigan mestarikandidaattina. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen lyö suitsia päälle.

Ilves pursuaa nuoria, luisteluvoimaisia ja taitavia pelaajia, joiden povataan ottavan suuria askelia Karri Kiven valmennuksessa. Viime kaudella seura sijoittui kahdeksanneksi, mutta odotukset tätä kautta kohtaan ovat lupauksia herättäneen pelaajapakankin myötä nousseet.

– Voi olla, että nyt pöhinä, kohu ja odotukset ovat vähän ylimitoitettuja. Ilves on tullut hienoin, pienin askelin parin kauden aikana koko ajan. Ei olisi kovin loogista, että siitä otetaan hirmuloikka. On kohtuullisempaa puhua siitä, että Ilves jostain sieltä kahdeksannelta sijalta olisi neljän sakissa. Ei niin, että oltaisiin valmiita tekemään HPK:t ja viemään jopa mestaruus, Sihvonen paalutti MTV Uutiset Livessä. 

Ilves on voittanut peräti 16 SM-kultaa, mutta edellinen mestaruus on vuodelta 1985. Edellisestä SM-mitalistakin, vuoden 2001 pronssista, on kulunut tovi aikaa.

– Maltti on valttia. Se on se tie, joka voi palauttaa Ilveksen asemiinsa. Ei tällainen hätäily. Arvelen, että tämä myös tiedostetaan Ilveksen piirissä – mahdollisesti pohditaan, pitäisikö Karri Kivelle tehdä vielä yksi vuosi päävalmentajasopimusta lisää, Sihvonen arvioi.

Ilveksen liikevaihto on kasvanut ja myös pelaajabudjettia on nostettu pykälittäin. Alkavalle kaudelle pelaajiin on lyöty 2,2 miljoonaa euroa – kuudenneksi eniten liigaseuroista yhdessä KalPan kanssa.

– Pykälä kerrallaan siellä on tultu. Näyttää, että Ilves on tullut urheilutekeminen edellä. Nuoria, tulevaisuuden pelaajia, he hyvässä valmennuksessa. Pikkuhiljaa ilmiö kasvaa. Fanien keskuudessa usko kasvaa. Lopulta se näkyy taloudessa.

– Ei niin päin, että ensin taloutta pumpattu ja sitten ostettu menestystä, vaan tämä tulee urheilupuoli edellä. Sen takia olen todella mielissäni tästä oraalla olevasta Ilves-ilmiöstä, Sihvonen summasi.

Sihvonen avasi myös suurimpien mestarisuosikkien kysymysmerkkejä ja kertoi, mitkä seurat tulevat olemaan vaikeuksissa. Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja