Mainos

Pettäjään langenneet naiset eivät käräytä miestä

Kysyimme Tyttöjen ilta –sivustolla paljon mielenkiintoa herättäneen kysymyksen: Sinulla on suhde mieheen, joka paljastuukin petturiksi. Miehellä on avopuoliso, kerrotko asiasta hänelle?

Kommentointeja eri vastausvaihtoehtoihin tuli runsaasti ja kysymys herätti selvästi tunteita. Suurin osa, 41 prosenttia vastaajista valitsi vaihtoehdon: "Haluaisin kertoa, mutten taida uskaltaa. En välitä miehestä enää, mutta nämä jutut kääntyvät usein itseä vastaan".

.- Petturi pellolle saman tien, tällaiseen mieheen ei tarvitse aikaansa tuhlata! Tyttöystävälle tekisi kyllä mieli kertoa, mutta riippuu hyvin paljon tilanteesta, uskaltaako sen tehdä... Tyttöystävä kun itsekin olen, niin arvelisin kohdistavani vihani ensin viestintuojaan ja vasta sitten itse petturimieheen, kommentoi nimimerkki wellwell.

- Tämä oli vain lähin sinnepäin valinta, koska valittavana ei ollut lainkaan vaihtoehtoa: Annan miehen kuulla ensin kunniansa ja nostan kytkintä suhteesta. Tapoihini ei ole koskaan kuulunut toisen viulun soitto, eikä kuulu jatkossakaan. Eikä muutenkaan toisten asioihin puuttuminen. Kyllä se mies jossain vaiheessa kärähtää kuitenkin...nimimerkki siis no pohtii.

- Kertomisen naamioiminen siihen, että "naisella on oikeus tietää" on ihan puppua. Jos kerron ventovieraalle naiselle, että hänen miehellään on ollut suhde minun kanssani, haluan joko saada miehen kokonaan itselleni tai kostaa miehelle sen, että hän ei olekaan valinnut minua. Toisen naisen tunteita en ajattele, ainoastaan valehtelen itselleni piilottaakseni ilkeästä toiminnasta syntyvän huonon omatunnon. Pyrkimys piilottaa oman luonteen ikävimmät piirteet myös itseltä saattaa estää kertomisen, nimimerkki kostanko vai en jatkaa.

Kyselyn toiseksi suosituin vastausvaihtoehto oli: "Kyllä ehdottomasti. Naisella on oikeus tietää, mitä hänen miehensä puuhaa". Tämän vaihtoehdon valitsi lähes 34 prosenttia vastaajista.

- Tietenkin aina voi joutua itse vihan kohteeksi, mutta sitten voi ainakin sanoa olleensa rehellinen niin itselleen kuin toiselle. Voihan käydä niin, että avopuoliso on oikeasti vain kiitollinen saadessaan tietää. Jos pelkää liikaa vihaa, voi lähettää kirjeen jossa kertoo - sitten se on toisesta kiinni, uskooko vai ei, nimimerkki Drajena kirjoittaa.

- Pettäjän elämänarvojen muuttaminen/uudelleenkouluttaminen on "liian iso urakka" yhden elämän aikana, joten naisella oikeus vaihtaa ehkä parempaan, kirjoittaa nimimerkki miksi tuhlata aikaa.

- Jos saisin selville, kuka kyseinen nainen on, kertoisin. Jos oma mieheni pettäisi minua, tahtoisin tietää, vaikka siltä toiselta naiselta. Näin kävikin, eikä kukaan kertonut. Itse en halua elää valheessa ja oletan luultavasti väärin, että muut ajattelevat samoin, min avautuu omakohtaisesta kokemuksestaan.

Nimimerkillä MMK oli omakohtaisia kokemuksia petturimiehen käräyttämisestä, mutta kuinkas sitten kävikään?

- Minua piiritti netissä mies, jonka Facebook-profiili oli yllättäen salaamaton. Siellä luki, että mies oli kihloissa erään nimeltä mainitun naisen kanssa! Loin itselleni uuden Facebook-profiilin salanimellä ja lähetin miehen vonkaukset ja omat epäröintini morsiamelle yksityisviesteinä. Hän kiitteli ja sanoi, että tämä tuli aivan puun takaa. Muutamaa kuukautta myöhemmin kävin salaprofiilissani ja huomasin, että viestini vastaanottaneella morsiamella oli nyt kaksoisnimi, eli naimisiin olivat menneet! Eivät aivan sinisilmäisinä kuitenkaan. Olen iloinen näiden lähes tuntemattomien puolesta.

Kyselyn neljänneksi suosituin vastausvaihtoehto oli: "En kerro, saatan jopa jatkaa suhdetta varattuun mieheen". Vaihtoehto keräsi hieman yli 20 prosenttia annetuista äänistä.

- Tapahtuu usein, että mies paljastuukin varatuksi. Se ei juuri yllätä, mutta aina itselle tulee vähän petetty ja katkera olo. Asiasta en kuitenkaan jaksa tehdä suurempaa numeroa, vaan vaihdan seuraavaan, nimimerkki usein se toinen toteaa.

- Tästä puuttui kokonaan vaihtoehto "En kerro, piste." En myöskään jatkaisi suhdetta. Tyyppi itse kaivaa verta nenästään, ja jää myös itse kiinni. Minun ei tarvitse paiskata tuollaista tietoa viattoman osapuolen kasvoille, nimimerkki Vianne puolestaan pohtii.

Kyselyn neljäs vaihtoehto Haluaisin käräyttää, mutta pelkään menettäväni samalla miehen, keräsi selväsi vähiten ääniä, vain 4,6 prosenttia. Nimimerkki Broken halusi jakaa omakohtaisen tarinan.

- Itse olen ollut kyseisessä tilanteessa. Mies selitti minulle ummet ja lammet, että on juuri jättämässä avopuolisonsa ja sitä rataa. Kun uhkasin itse kertoa avovaimolle tilanteesta, ellei ala oikeasti tapahtumaan, mies vain pyysi aikaa ja sanoi, että olisi minulle ikuisesti vihainen jos minä olisin se joka kertoo hänen avovaimolleen. Sokeana rakkaudesta en kertonut, koska pelkäsin todella menettäväni miehen. Luulin että hän on minulle se oikea ja että saan hänet jos jaksan odottaa. Onneksi aika kului ja asiat vain mutkistuivat, pääsin lopulta kierosta miehestä eroon! Nyt mietin miten olen häntä koskaan voinut edes rakastaa.

Osallistu sivuston uuteen kyselyyn: Millainen mies vie jalat altasi?

Koonti: MTV3-Helmi
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.