Petra Ollin valmentaja tunnisti palon sammumisen merkit: "Sielu ei ollut mukana"

3:36
Ahto Raska kommentoi Petra Ollin lopettamispäätöstä.

Painija Petra Ollin valmentaja Ahto Raska kertoo kuulleensa Ollin päätöksestä lopettaa uransa maanantaina. Raska tapasi suojattinsa Kuortaneella, missä Olli kertoi päätöksestään.

– Hän ei ollut aiemmin kertonut minulle, mutta olin itse huomannut jo viimeiset kymmenen kuukautta, että palo on sammumassa pikkuhiljaa, Raska sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Olli ilmoitti tiistaina tiedotteellaan, että päättää menestyksekkään painiuransa. Syyksi päätökselleen Olli kertoi palon loppumisen.

Raska sanoo, että Ollin lopetamispäätös ei lopulta tullut täydellisenä yllätyksenä.

– Vaikka emme olleet keskustelleet keskenämme asiasta, oli minulla näkemys, että tekeminen ei ollut sitä, vaikka halu olisi. Joku sielu ei ollut mukana, mikä yleensä on ollut.

Ollin viimeiseksi kilpailuksi jäi Rooman EM-painit helmikuussa. Hän hävisi ensimmäisen ottelunsa, mutta pääsi pronssiotteluun, jossa tuli toinen tappio.

– Hän yritti loppuun asti. Rooman kisojen jälkeen emme nähneet viikkoon. Sitten hän ilmoitti, että ura päättyy tähän.

Raska uskoo lopettamispäätöksen olleen Ollille raskas.

– Ei todellakaan ollut helppo. Kunnioitan hänen päätöstään.

Olli saavutti urallaan MM-kultaa 2018 ja -hopeaa 2015. EM-kisoista hänellä on kaksi kultaa ja kaksi pronssia. Rion olympialaisissa 2016 hän kärsi karvaan tappion puolivälierissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.