Pesuhuoneen klinkkerilattian puhdistaminen

Olemme juuri muuttaneet uuteen rivitaloasuntoon ja meillä on pesuhuonessa klinkkerilattia. Kysyisin, että miten em. lattiaa on hyvä pitää puhtaana, varsinkin laattojen välejä, jotka tummuvat ilmeisesti kosteuden sitomasta pölystä.
Pese lattiasi ensin kunnolla vaikkapa kloriitilla. Jos se ei tehoa, käy kysymässä laatoitusalan erikoisliikkeestä kaakelin ja saumojen pesu-/puhdistusainetta. Kiilto Oy:llä on olemassa varsin laaja puhtaanapito- ja siivousalan tuotesarja myös laattapinnoille. Uskoisin sieltä löytyvän hommaan sopivan aineen.

Kun olet saanut saumat puhtaammaksi (alkuperäisen veroiseksi ne eivät tule), käsittele ne saumasuoja-aineella. Se tekee ne likaa hylkiväksi (olisi pitänyt käsitellä jo ennen tilan käyttöönottoa).

Pese pesuhuoneesi jatkossa riittävän usein ja tehokkaalla pesuaineella. Saumasuojakäsittely on uusittava aika-ajoin, jos haluat pitää saumasi kunnossa. Ei se lika pelkkää pölyä ole, siinä on myös ihosta irtoavaa hilsettä, rasvaa, saippuaa ja likaa. Jos lattiaa luututaan vähän likaisella vedellä, saumat huokoisena aineena imevät myös pesuvedestä kaiken lian sisäänsä.

Lue myös:

    Uusimmat