Mainos

Pesälä tähtää EU-parlamenttiin

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mikko Pesälä (kesk.) asettuu ehdolle ensi kesän europarlamenttivaaleissa. Päätös merkitsee samalla sitä, ettei Pesälä pyri enää maalisvaaleissa eduskuntaan.

Pesälä on nykyisen eduskunnan pitkäaikaisimpia kansanedustajia. Hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Varapuhemiehenä Pesälä on toiminut kaikkiaan 14 vuoden ajan. Hän istui myös Esko Ahon (kesk.) hallituksessa EU-neuvottelujen loppuvaiheessa maa- ja metsätalousministerinä. Pesälän päätöksen perusteena on halu löytää uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia.

-Olen saanut työskennellä neljännesvuosisadan verran hyvässä talossa, mutta aikansa kutakin.
-Ei ole niinkään tärkeää, mitä suurta tekee tai saa aikaan. Tärkeää on se, mitä sydämessään tuntee, kun tekee, Pesälä huomauttaa.
Kymenlaakson Iitistä kotoisin olevalla Pesälällä on viljelijätausta. Hän on valmistautunut ehdokkuuteen opiskelemalla viime aikoina tiiviisti englantia ja julkaisemalla muistelmakirjan.

Varapuhemies luottaa kokemukseensa parlamentaarikkona ja EU-neuvottelujen maatalousministerinä. Hän uskoo niiden antavan hyvät eväät Brysseliin.
-Olen lähdössä Eurooppaan suomalaisena ajamaan suomalaisten asiaa, Pesälä korostaa. Hän vakuuttaa "totta vie" osaavansa sen henkilökohtaisen vaikuttamisen taidon, jota EU-parlamentissa tarvitaan.

Pesälän päätös varmistaa sen, että keskustalla on tarjolla myös seuraavissa EU-vaaleissa valtakunnallisesti nimekäs viljelijäehdokas. EU-parlamentissa nykyisin istuva puolueen varapuheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila ei tavoittele jatkoa, vaan keskittyy kotimaan politiikkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.