Peruuko koronavirus yliopistojen pääsykokeetkin? Yliopistot linjaavat asian tällä viikolla – "Yksi vaihtoehto on pelkkien todistusten perusteella valitseminen"

Lukiot valmistautuvat koronaviruksen vaikutuksiin ylioppilaskirjoituksissa 1:50
Näin lukiot valmistautuvat koronaviruksen vaikutuksiin ylioppilaskirjoituksissa

Helsingin yliopisto valmistautuu kevään pääsykokeiden osalta pahimpaan skenaarioon, jossa pääsykokeet jouduttaisiin kokonaan perumaan. Yliopistot pohtivat tällä viikolla yhteisesti toimintamalleja tilanteeseen, jossa koronavirus estäisi pääsykokeiden pitämisiä.

Helsingin yliopiston opetuksen toimialan kehitysjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta kertoo, että toistaiseksi pääsykokeet on tarkoitus järjestää aivan normaalisti, mutta koronaviruksen leviämisen aiheuttamiin muutoksiin varaudutaan. Helsingin yliopiston pääsykokeisiin on tulossa kevään ja kesän aikana noin 20 000 ihmistä. Suurin osa pääsykokeista järjestetään Messukeskuksessa.

– Mietimme vaihtoehtona muun muassa sitä, että voidaanko pelkällä todistuksiin perustuvalla valinnalla ottaa suurempi määrä tai jopa kaikki opiskelijat sisälle, Niinistö-Sivuranta sanoo MTV Uutisille.

Yhteinen linjaus perjantaina

Suomen yliopistot pitävät perjantaina kokouksen, jossa tehdään yhteistä linjausta siitä, kuinka mahdolliseen koronaviruksen aiheuttamaan uuteen tilanteeseen reagoidaan.

– Varautumissuunnitelma täytyy olla. Viranomaisten ohjeistus on se, minkä mukaan lopulta mennään. Toistaiseksi viranomaiset eivät ole ottaneet kantaa yliopiston pääsykokeisiin.

–Se, että valintakokeita lähdettäisiin massiivisesti perumaan, on ihan viimeinen vaihtoehto ja toukokuulle asti katsotaan, miten tilanne kehittyy. Helsingin yliopiston volyymeillä varsinaisia valintakokeita ei kuitenkaan voida siirtää, ne on pidettävä aikataulussa.

Niinistö-Sivuranta rauhoittelee yliopistoon pyrkijöitä.

– Haluamme, että ylioppilaskokeisiin varautuvat kokelaat pysyvät rauhallisina ja toivomme, että kaikki voitaisiin viedä maaliin kuten suunniteltu. Tavoite on, että opiskelijat saadaan valittua, sillä ilman opiskelijoita yliopisto ei oikein pyöri.

Lue myös:

    Uusimmat