Valiokuntien johtohahmoja nimitetty

Orpo sai vastaukset - RKP ja KD avainasemassa 10:05
Orpo sai vastaukset - RKP ja KD avainasemassa

Perustuslakivaliokunnan, puolustusvaliokunnan, ulkoasianvaliokunnan ja suuren valiokunnan johtohenkilöt on valittu. Vakiintuneen käytännön mukaan valiokunnat asetetaan uudelleen, kun hallitus on nimitetty.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen ja varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten Wille Rydman.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi on valittu kokoomuksen Antti Häkkänen ja varapuheenjohtajaksi keskustan Hanna Huttunen.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi on nimitetty SDP:n Johannes Koskinen ja varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Elina Valtonen. 

Suuren valiokunnan johtoon astuu ainakin toistaiseksi kokoomuksen Heikki Autto ja varapuheenjohtajiksi SDP:n Maria Guzenina ja perussuomalaisten Jani Mäkelä.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenet valitaan hallituksen muodostamisen jälkeen.

Valiokunnat asetetaan uudelleen hallituksen nimeämisen jälkeen

Valinnat tehtiin tänään. Vakiintuneen käytännön mukaan valiokunnat asetetaan uudelleen, kun hallitus on nimitetty. Puheenjohtajat voivat vaihtua, jos he saavat esimerkiksi ministerin salkun.

Puheenjohtajuudet kuitenkin säilyvät samoilla puolueilla vaalikauden loppuun. Puolueet jakoivat valiokuntien johtopaikat keskenään viime viikolla.

Presidentti Sauli Niinistö on korostanut keskeisten valiokuntien merkitystä uuden hallituksen muodostamisen aikana.

Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus jätti eronpyyntönsä vaalien jälkeisellä viikolla. Hallitus jatkaa rutiiniasiat hoitavana toimitusministeristönä, kunnes uusi hallitus on muodostettu. Sen ei kuitenkaan odoteta tekevän uusia poliittisia avauksia.

Juttua on päivitetty lisätiedoilla 19.4. klo 14.40, klo 14.59 ja klo 16.07.

Lue myös:

    Uusimmat