Perustulo synnytti koomisen huutokilpailufarssin puheenjohtajien paneelissa – Juha Sipilä: "Teidän malleista ei saa Erkkikään selvää"

Perustulo synnytti koomisen huutokilpailufarssin puheenjohtajien paneelissa 10:16

Keskuskauppakamarin vaalitentissä on keskusteltu esimerkiksi perustulosta. Erityisesti Juha Sipilän puheenvuorot kiihdyttivät keskustelua. 

Katso koko perustulokeskustelu videolta!

Puheenjohtajista Pekka Haavisto (vihr.) kannatti käsiäänestyksessä vastikkeetonta perusturvaa, kun taas Petteri Orpo (kok.) ja Antti Rinne (sdp) vastustivat.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei vastannut käsiäänestykseen yksiselitteisesti, vaan vaati termille pitkään määrittelyä, mikä nosti keskustelun kierroksia. Keskustelun loppupuolella Sipilä ja paneelin puheenjohtaja Marja Sannikka kävivät hetkittäin jopa lähes täyttä huutokilpailua.

– Tarkoitatko kuitenkin sitä, että jokaiselle suomalaiselle maksetaan tietty perustulo, jonka päälle tulee syyperusteisesti jotain muuta? Antti Rinne puolestaan kyseli ja tiedusteli Sipilältä, mitä hän itse oikeastaan tarkoittaa perustulolla.

– Keskustalla ei ole vielä valmista mallia, eikä ole kenelläkään muullakaan. Kun minä luen teidän mallit, ei niistä ota Erkkikään selvää, eikä Juhakaan, Sipilä kuittasi takaisin.

"Eihän se ole mitään perustuloa, ei tietenkään!"

Pian Sannikka tiedusteli, kannattaako Sipilä pientä perustulo-osaa ilman minkäänlaista vastiketta.

– Kyllä, koska se on nykyisinkin, Sipilä vastasi.

Sannikan ollessa jo siirtämässä keskustelua seuraavaan osioon Sipilä nosti kätensä pystyyn.

– Hei, saanko korjata? Ei tietenkään niille, joiden tulot ylittävät rajan! Eihän se ole mitään perustuloa, ei tietenkään! Sipilä huusi Sannikan juonnon päälle ja kirvoitti naurunremakan yleisöstä sekä hämmentynyttä huutelua muilta puheenjohtajilta.

Lue myös:

    Uusimmat