Perussuomalaisten Tynkkyseltä avoin kirje Krista Kososelle

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vastaa omilla nettisivuillaan näyttelijä Krista Kososen kommenttiin vaalien jälkeisestä Suomesta.

Kosonen sanoi eduskuntavaalien tuloksen selvittyä Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei vaalien tulos edusta hänen Suomeaan. Kosonen myös sanoi, ettei tunne ketään, joka olisi äänestänyt perussuomalaisia. Perussuomalaiset ovat paikkaluvulla mitattuna seuraavan eduskunnan toiseksi suurin puolue. Kannatusprosentin mukaan kolmanneksi suurin.

Tynkkynen summaa Kososen kommentin sanomalla, että molemmat asuvat samassa Suomessa, mutta näkökulma on erilainen.

– Maassa, jossa vaalit käydään ilman vaalitoimitsijoiden vilppiä, en ole valmis sanomaan, että tulos ei edusta minun Suomeani. Tuolla väittämällä joko kyseenalaistaisin äänestyksen riippumattomuuden tai sitten ilmaisisin, että lasken tietyt ihmiset ulkopuolelle.

Tynkkysen mukaan se, että Kosonen ei tunne ketään, joka olisi äänestänyt perussuomalaisia, saattaa johtua siitä, ettei kukaan ole uskaltanut kertoa äänestäneensä puoluetta.

– Haluan kertoa sinulle, seuraamalleni erinomaiselle näyttelijälle, että omat ympyräsi ja tapasi toimia saattavat estää sinua näkemästä, millainen yhteiskuntamme todellisuudessa on. Saatat nähdä siitä hyvin pienen sektorin.

Tynkkynen kertoo kirjoituksessaan kohtaavansa itse päivittäin paljonkin vihapuhetta ja leimaamista. Tynkkynen myös muistuttaa, että monet maahanmuuttajat ja vähemmistöjen edustajat kannattavat perussuomalaisia.

Omaan polkuunsa Tynkkynen suhtautuu hieman ironisesti.

– Olen tottunut osaani, sillä suvaitsevaiset ihmiset kokevat oikeaksi olla suvaitsematta minua, koska en ole heidän kanssaan kaikesta samaa mieltä.

Lue myös:

    Uusimmat