Perussuomalaisten Tynkkynen herätti Elokapina-aktivistit keskellä yötä – Halla-aho myös kriittisenä: "Jos tällaista katsellaan läpi sormien, tämä eskaloituu"

Elokapinan mielenosoitus jatkuu eduskuntatalon edustalla jo toista päivää - tältä paikalla näyttää nyt 9:58
Katso video: Elokapinan mielenosoitus jatkuu eduskuntatalon edustalla jo toista päivää – näin kohtaaminen perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kanssa sujui.

Elokapina-aktivistien mielenilmaus Mannerheimintiellä on jatkunut läpi yön. Paikalla oli perjantaiaamuna perussuomalaisia kansanedustajia, mukaan lukien puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

MTV Uutiset Live tavoitti Jussi Halla-ahon keskustelemasta mielenosoittajien kanssa.

– Tulin katsomaan, mitä täällä tapahtuu. Tässä on ollut ihan mielenkiintoisia keskusteluja ihmisten kanssa, Halla-aho kertoo vierailunsa taustoja.

Halla-aho sanoo, ettei hän lähde väittelemään ilmastonmuutoksesta. Elokapina-aktivistien toiminnasta hänellä on sen sijaan mielipide.

– Pidän vähän huolestuttavana sitä, että meille on syntymässä tällainen kulttuuri, jossa erilaiset itsensä nimittäneet painostusryhmät toimivat lain ulkopuolella ja ilmeisesti poliittisen johdon ja virkavallan hiljaisella siunauksella, Halla-aho sanoi.

Poliisi on toistaiseksi antanut mielenosoituksen jatkua. Halla-ahon mielestä toimintaan pitäisi puuttua.

– Nämä ovat huomionkipeitä ihmisiä ja heille kelpaisi mikä tahansa ääri-ideologia mielenosoittamiseen. Jos tällaista laitonta toimintaa, eli tässä tapauksessa liikenteen häirintää ja poliisin kehotuksen noudattamatta jättämistä, katsellaan jatkuvasti sormien läpi, tämä eskaloituu, koska näiden ihmisten pitää aina panna paremmaksi saadakseen saman huomion, Halla-aho sanoo MTV:lle.

Tynkkynen piti yli tunnin puheen yöllä

Myös yöllä aamuviiden aikaan aktivisteille puheen kävi pitämässä perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen. Tynkkynen puhui aktivisteille yöllä yli tunnin käyttämällä mikrofonia ja siirrettävää langatonta kaiutinta. Hän on julkaissut tilanteesta videon omalla YouTube-kanavallaan.

Videolla nähdään, kuinka Tynkkynen herättää aktivistit. He seuraavat puhetta pääosin etäällä, mutta muutamaan otteeseen aktivistit tulevat Tynkkysen lähelle. Aktivistit sammuttavat kansanedustajan matkakaiuttimen kerran, ja toisella sammutuskerralla Tynkkynen estää tämän puolustamalla kaiuttimen virran päällä pysymistä naisaktivistilta.

Videon loppupuolella nähdään ja kuullaan, kuinka poliisi kehottaa Tynkkystä siirtymään kauemmas mielenosoittajista. Poliisi perustelee siirtoa Tynkkysen oman turvallisuuden kannalta, jos joku aktivisteista provosoituu.

Mielenosoittaja: "Ollaan pitkään"

Elokapina-mielenosoittaja Jalmari Suutari kertoo viettäneensä yön mielenosoituksessa.

– Porukan jaksaminen tuntuu olevan kohtalaisella tasolla, hän sanoo.

– Periaatehan on, että olemme täällä, kunnes hallitus vastaa meidän vaatimuksiimme, mielenosoittaja toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat