Perussuomalaisten nuorten kondomit loksauttivat leuat: "Naapuriflikka kumil, vaimo paljaal" – järjestö selittää tekstejä huumorilla

Perussuomalaiset piiripäättäjät haluavat puolueen menevän seuraavaan hallitukseen 2:05
Perussuomalaiset piiripäättäjät haluavat puolueen menevän seuraavaan hallitukseen.

Perussuomalaisten nuorten Varsinais-Suomen piirin jakelemat kondomipakkaukset ovat kummastuttaneet sosiaalisessa mediassa. Twitterissä on tulkittu, että kondomipakkauksen teksti kannustaa pettämiseen.

Perussuomalaisten nuorten Varsinais-Suomen piirin jakelemissa kondomipakkauksissa lukee Turun murteella monitulkintainen teksti: "Naapuriflikka kumil, vaimo paljaal" sekä "Kummal pual vaa".

Tapaus herätti sosiaalisessa mediassa kummastusta erityisesti siitä syystä, että Perussuomalaiset nuoret ovat emopuolueensa tapaan kannoissaan konservatiivisia.

Perustelevat tulkintavirheenä

Perussuomalaiset nuoret selittävät, että tapauksessa on sattunut tulkintavirhe. Viesti viittaa heidän mukaansa kahteen eri elämäntilanteeseen.

– Halusimme korostaa, että ehkäisy on tärkeää varsinkin nuorilla, mutta miksei muutenkin satunnaisissa suhteissa. Toisaalta kannustamme myös lisääntymiseen, niin sen takia siinä oli se, että "vaimo paljaalla", selittää Perussuomalaisten nuorten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Jessica Vahtera.

– Ajattelimme, että tämä on ihan hauskasti sanottu. Yritimme käyttää huumoria. 

"Sitä emme tarkoittaneet"

Ymmärsittekö, että viestin voi käsittää väärin?

– Emme oikeastaan tajunneet, hän sanoo. 

Sosiaalisessa mediassa on myös ihmetelty flikka-termin käyttöä. Vahtera toteaa, että Turun murteessa sana viittaa aikuiseen naiseen.

Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa on haluttu oikaisevan selityksenkin jälkeen käsittää kondomipakkauksissa lukeva teksti väärin.

Juttua muokattu18.1.2019 kello18.40. Kuvaajan nimi korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat