Perussuomalaisten ministerit sanovat, etteivät usko väestönvaihtoteoriaan – "En ole koskaan puhunut kyseisestä teoriasta"

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ja oikeusministeri Leena Meri (ps.) kertoivat sunnuntaina Twitterissä, etteivät usko väestönvaihtoteoriaan.

Rantanen ja Meri eivät kuitenkaan halua kertoa, miksi ovat viittailleet väestönvaihtoon.

– Sanotaan nyt vielä selvyyden vuoksi: en usko salaliittoihin. En usko myöskään väestönvaihtoteoriaan. Uskon numeroihin ja tilastoihin, Rantanen sanoi. 

STT uutisoi perjantaina, että Rantanen on aiemmin viitannut väestönvaihtoon jakaessaan tekstejä väestörakenteesta. Sisäministeriö pitää salaliittoteoriaa väestönvaihdosta yhtenä äärioikeiston perusteluista väkivallalle.

Rantanen on viimeksi maaliskuussa käyttänyt Twitterissä väestönvaihtoa aihetunnisteena, kun hän on jakanut Espoon väestöjakaumaan liittyvän tviitin.

STT:n haastattelupyyntöön Rantanen vastasi tekstiviestitse sunnuntaina, ettei hänellä ole asiasta muuta sanottavaa kuin mitä on Twitteriin kirjoittanut. Hän ei vastannut kysymykseen siitä, miksi on viitannut väestönvaihtoon useaan otteeseen.

Myös Meri otti asiaan kantaa.

– Väestönvaihtoteorian kaltaiset salaliitot eivät ollenkaan vastaa todellisuutta. En usko sellaisiin, enkä suosittele muillekaan, Meri kirjoitti.

Vielä helmikuussa Meri viittasi väestönvaihtoon kommentoidessaan Ylen A-studion haastattelussa kokoomuksen Elina Valtosen näkemystä siitä, että EU:n ulkopuolelta tulevien ihmisten työlupien määrä pitäisi ainakin kaksinkertaistaa 16 000:sta.

– Nämä lukumäärät, mitä kokoomus esimerkiksi esittää, niin kyllä ne kuulostavat vähän, anteeksi nyt vaan, väestönvaihdolta, Meri sanoi.

Niukkoja tekstiviestivastauksia

Sunnuntaina Meri vastasi STT:n haastattelupyyntöön tekstiviestitse sanoen, ettei hänellä ole asiasta enempää kommentoitavaa.

– Mikäli ette kannata väestönvaihtoteoriaa, miksi olette aiemmin puhuneet väestönvaihdosta? STT jatkoi keskustelua.

– En ole koskaan puhunut kyseisestä teoriasta, Meri vastasi.

– Mitä olette tarkoittaneet puhuessanne väestönvaihdosta?

– Keskustelu A-studiossa on kuultavissa, joten keskustelu ilmenee sieltä. En puhu mistään teorioista.

Lue myös:

    Uusimmat