Perussuomalaisten Immonen: Suomeen etninen väestölaskenta

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ehdottaa, että Suomessa kerättäisiin tietoja etnisten vähemmistöjen määrästä.

Tiedot voitaisiin hänen mielestään kerätä joka viides vuosi väestölaskennalla, jossa tilastoitaisiin eri etnisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten määrä. 

Immonen on jättänyt asiasta tänään kirjallisen kysymyksen. 

– Erilaisten tutkijoiden mukaan kansainvälistyminen lisää etnisyystiedon tarvetta suomalaisessa yhteiskunnassa, eikä jatkossa ole yhdentekevää, millaisia muuttujia ja luokituksia tilastoissa käytetään, Immonen sanoo tiedotteessaan.  

Hän pitää ongelmallisena, että Suomessa tilastoitiin ihmisiä etnisyyden perusteella viimeksi vuosikymmeniä sitten, eikä enää tiedetä, kuinka paljon Suomessa on romaniväestöön kuuluvia. 

Immonen haluaa tietää, kuinka paljon Suomessa kaiken kaikkiaan on maahanmuuttajataustaisia ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. 

Etnisten ryhmien nimikkeitä voisivat olla hänen mielestään esimerkiksi suomensuomalainen, suomenruotsalainen, saamelainen, romani, muu eurooppalainen, afrikkalainen, aasialainen, monimuotoinen etninen tausta ja muu etninen tausta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja