Perussuomalaiset Rinteelle: PS valmis vain hallitukseen, jossa "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen"

Pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne jyrähtää itsenäisyyspäivän vastaanotolla:"Puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä myös politiikassa" 2:37
Video: Antti Rinnettä haastateltiin Linnan juhlissa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on antanut vastauksensa hallitustunnusteluja vetävälle SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle.

Perussuomalaiset sanoo, että olisi tietyin ehdoin valmis osallistumaan SDP:n johtamaan enemmistöhallitukseen. Se ei kuitenkaan hyväksy eronneen Rinteen hallituksen ohjelmaa sellaisenaan uuden hallituksen ohjelmaksi.

Perussuomalaiset listaa vastauksessaan kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle.

Yhtenä perussuomalaisten kynnyskysymyksenä on, että kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämisen mahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla. Perussuomalaisten mukaan uuden hallituksen olisi myös pyrittävä vähentämään "haitallista maahanmuuttoa", eikä pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia saisi nostaa vero- ja maksupolitiikalla.

Lisäksi perussuomalaiset sanoo olevansa valmis osallistumaan vain hallitukseen, jossa "kaikki hallituspuolueet sitoutuvat rehellisyyteen ja edellyttävät ministereiltä totuudessa pysymistä".

Hallitustunnustelija Rinne on pyytänyt eduskuntaryhmiltä vastaukset kahteen kysymykseen tänään kello 16:een mennessä.

Rinne kysyy eduskuntaryhmiltä, ovatko ne valmiita hyväksymään eronneen Rinteen hallituksen ohjelman sellaisenaan uuden hallituksen ohjelmaksi. Ryhmiltä kysytään myös, ovatko ne valmiita osallistumaan sosiaalidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko niillä osallistumiselleen mahdollisia kynnyskysymyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat