Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike tekivät välikysymyksen EU:n elpymispaketista, kokoomus ei mukana

Suomi joutunee EU:n syyniin alkoholin etämyynnin rajoittamisen takia 1:48
Suomi joutunee EU:n syyniin alkoholin etämyynnin rajoittamisen takia

Oppositiopuolueista perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike ovat jättäneet hallitukselle vastattavaksi välikysymyksen Suomen osallistumisesta EU:n elpymispakettiin.

Kysymys tehtiin perussuomalaisten aloitteesta.

Kokoomus ei osallistu välikysymykseen. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo, että kokoomus oli välikysymyksen lähtökohdista perussuomalaisten kanssa eri linjoilla.

–  Perussuomalaiset katsovat tätä hyvin EU- ja eurokriittisesti, kun taas meille keskeinen lähtökohta on, että teollisuus tarvitsee EU:ta ja Suomi tarvitsee EU:ta, hän perusteli STT:lle.

Hallitus ei kuitenkaan nauti kokoomuksen luottamusta elpymisrahaston neuvotteluiden osalta, ja kokoomus varautuu tekemään oman epäluottamuslauseen.

–  Tässä olisi vähintäänkin pitänyt palauttaa valtioiden velkavastuu voimaan jatkon osalta ja tehdä oikeuden velkasaneerauspäätös samalla, kun tämä elpymisrahasto neuvoteltiin.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta.

Eduskunnassa käydään iltapäivällä lähetekeskustelu EU:n seuraavasta seitsenvuotisesta budjetista ja sen yhteydessä EU:n elpymispaketista.

Näin toimii EU-maiden elpymispaketti: Suomen arvioidaan saavan tukea lähes kolme miljardia 1:43

Näin toimii EU-maiden elpymispaketti: Suomen arvioidaan saavan tukea lähes kolme miljardia

Lue myös:

    Uusimmat