Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Perunainen silakkapaistos 27.2.2001

Julkaistu 21.05.2001 16:11

Toimittaja Kaarina Roininen

6-7 dl perunamuussia (tai muussia jauheesta)
2 keltuaista
75-150 g pakastepinaattia
1-2 sipulia hienonnettuna
300 g silakkafileitä tai 400 g pakastekalaa
noin 3/4 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1-2 rkl tilli- tai ruohosipulisilppua
2 valkuaista tai 3-4 tomaattia
1-2 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa

Koristeeksi:
tuoreita yrttien lehtiä

1. Sekoita perunamuussin joukkoon keltuaiset, sulanut pakastepinaatti sekä mikrossa pari minuuttia kypsytetty sipulisilppu.
2. Levitä seos maatalahkon voidellun vuoan pohjalle.
3. Ripottele silakkafileille suolaa, sitruunapippuria ja tillisilppua. Taita ne takaisin kalan muotoon ja lado vuokaan pinaattiperunamuussin päälle.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä basilika. Levitä seos vuokaan kalojen päälle.
5. Käytä tomaatteja kesällä kalojen pinnalle valkuaisten asemesta, leikkaa ne viipaleiksi ja levitä vuokaan kalojen päälle. Ripottele tomaateille basilikaa ja juustoraastetta.
6. Kypsennä ruokaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-25 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista