Perunainen silakkapaistos 27.2.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

6-7 dl perunamuussia (tai muussia jauheesta)
2 keltuaista
75-150 g pakastepinaattia
1-2 sipulia hienonnettuna
300 g silakkafileitä tai 400 g pakastekalaa
noin 3/4 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1-2 rkl tilli- tai ruohosipulisilppua
2 valkuaista tai 3-4 tomaattia
1-2 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa

Koristeeksi:
tuoreita yrttien lehtiä

1. Sekoita perunamuussin joukkoon keltuaiset, sulanut pakastepinaatti sekä mikrossa pari minuuttia kypsytetty sipulisilppu.
2. Levitä seos maatalahkon voidellun vuoan pohjalle.
3. Ripottele silakkafileille suolaa, sitruunapippuria ja tillisilppua. Taita ne takaisin kalan muotoon ja lado vuokaan pinaattiperunamuussin päälle.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä basilika. Levitä seos vuokaan kalojen päälle.
5. Käytä tomaatteja kesällä kalojen pinnalle valkuaisten asemesta, leikkaa ne viipaleiksi ja levitä vuokaan kalojen päälle. Ripottele tomaateille basilikaa ja juustoraastetta.
6. Kypsennä ruokaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-25 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

Lue myös:

    Uusimmat