Mainos

Perun sissit vapauttivat seitsemän panttivankia

Perulaiset vasemmistosissit vapauttivat myöhään eilen jälleen panttivankejaan. Seitsemän vapautetun joukossa oli japanilaisia liikemiehiä sekä kaksi perulaista virkamiestä.

Tupac Amarun sissit pitävät edelleen 74 panttivankia Japanin suurlähettilään asunnossa Perun pääkaupungissa Limassa. Joukossa ovat muun muassa Japanin ja Bolivian suurlähettiläät, korkeita perulaisia virkamiehiä sekä ulkomaisia diplomaatteja ja liikemiehiä.

Aikaisemmin päivällä tuhannet ihmiset kokoontuivat Liman kaduille vaatimaan panttivankien vapauttamista. Mielenosoittajat heiluttivat Perun punavalkoisia lippuja ja huusivat iskulauseita panttivankien vapauttamisen ja rauhan puolesta.

Tupac Amaru -sissien johtaja Nestor Cerpa Cartolini ehdotti Perun presidentille Alberto Fujimorille neuvotteluja kriisin ratkaisemiseksi. Fujimori kuitenkin torjui tarjouksen korostaen myönnytyksiä kaihtavaa tiukkaa linjaansa.

Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto on varoittanut jännityksen kiristymisestä panttivankikriisissä. Hänen mukaansa panttivankien määrä on nyt vähentynyt niin paljon, että sissit kykenevät hallitsemaan tilanteen ja vaarana on, että he ryhtyvät uudenlaisiin toimiin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.