Perttu Lepän elokuva Shanghain kilpailusarjaan

Perttu Lepän käsikirjoittama ja ohjaama romanttinen komedia 8 päivää ensi-iltaan on valittu Shanghain kansainvälisten elokuvajuhlien pääkilpailusarjaan. Shanghai kuuluu mailman tärkeimpien elokuvafestivaalien joukkoon eli ns. A-festivaalikategoriaan mm. Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa.

8 päivää ensi-iltaan -elokuvan pääosissa nähdään Laura Birn ja Mikko Leppilampi. Muissa rooleissa ovat mm. Iina Kuustonen, Unto Helo, Timo Lavikainen, Outi Mäenpää ja Antti Reini. Elokuvan on tuottanut Matti Halonen, tuotanto Juonifilmi Oy. Se sai Suomessa ensi-iltansa 25. tammikuuta 2008 ja on kerännyt elokuvateattereissa noin 45 000 katsojaa.

8 päivää ensi-iltaan kertoo maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian teatteriesityksestä, jossa Juliaa esittävä Noora (Iina Kuustonen) loukkaantuu vain 8 päivää ennen näytelmän ensi-iltaa. Sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma (Laura Birn), joka potee vahvaa lavakauhua - ja huomaa rakastuvansa Romeota esittävään Lauriin (Mikko Leppilampi).

Shanghai International Film Festival (SIFF) järjestetään 14.-22. kesäkuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat