Pertti Salovaara avoimena elämänsä nykytilanteesta

Ex-kansanedustajan elämän palapeli meni täysin uusiksi.

Pertti Salovaara on pitänyt lähes täydellisen julkisuustauon jättäydyttyään työstään kansanedustajana. Harvinaisessa MTV3.fin Viihdeuutisten haastattelussa Salovaara kertoo selviytymisprosessistaan, jonka masennus aiheutti. Hän oli pitkiä aikoja sairauslomalla edustajantyönsä loppuvaiheessa. Myös avioero kosketti suunnattomasti. Salovaaralla ja hänen ex-vaimollaan on kaksi yhteistä lasta.

– Nousin jaloilleni keskusteluavun kautta. Oli oikeat ammattitaitoiset ihmiset ympärillä. Jotenkin onnistuin kääntämään yön päiväksi. Enää en pelkää edes kuolemaa, Pertti Salovaara kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Masennuksen syitä oli Salovaaran mukaan monia.

– Ei ole yhtä yksittäistä asiaa, joka olisi saanut sen aikaan: uupumus, eroprosessi sekä melankolia.

Salovaara on omien sanojensa mukaan selvinnyt elämänsä karikoista.

– Asiat menevät mittakaavaansa. Kun on ollut raskasta takanapäin, niin ei panikoi pikkuasioista, vaan ottaa suurpiirteisesti asiat elämässään. Ei murehdi huomista.

Iloa elämään toi uusi rakkaus.

– Emme ole peitelleet suhdettamme. Rakkaus pelasti elämäni.

Vaikka julkisuudessakin pariskunnan on kerrottu viihtyvän saman katon alla, eivät he ole muuttaneet virallisesti yhteen. Uusi rakas käy töissä Tampereella.

– Totta kai uusi suhde tuo iloa elämään. Aluksi tapailimme ja pidimme jonkun verran yhteyksiä. Ystävyytemme muuttui rakkaudeksi vähitellen. Olen rakastunut korviani myöten.

Uusi rakkaus on myös raivannut tietä kipeän avioeron aiheuttamilta tunteilta. Ex-parin yhteisiä lapsia Salovaara tapaa säännöllisesti.

– Ero on aina tragedia. Se ei siitä muutu. Olosuhteiden valossa tilanne on hyvä. Näen lapsia säännöllisesti ja he tulevat toimeen hyvin Annan (Pertin uusi naisystävä) kanssa. Erotragedia on takana. Jos löytää jonkun, niin hyvä niin.

Salovaara on valmis palaamaan takaisin media-alan töihin.

– Nykyisin teen lähinnä juontokeikkoja. Ne ovat esiintymisiä seminaareissa ja paneelikeskusteluja. Usein teemana on ollut työssä jaksaminen, josta olen käynyt puhumassa firmojen työntekijöille. Media-alan työt kiinnostaa.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat