Mainos

Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa ensi vuonna

Suurmenestykseen kiitänyt punk-sensaatio on ilmoittanut lopettavansa yhtyeen toiminnan, kun Pertti Kurikka täyttää 60.

Pertti Kurikan Nimipäivät lopettaa ensi vuonna. Yhtyeen basisti Sami Helle kommentoi Yle Uutisille, että musiikin teko jatkuu yhtyeen lopettamisesta huolimatta.

– Musiikin teko kyllä jatkuu, mutta tällä kokoonpanolla ensi vuonna tehdään jäähyväiskiertue, Helle toteaa Ylen haastattelussa.

Yhtyeen manageri Kalle Pajamaa uskoo myös jäähyväiskiertueen toteutumiseen.

– Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, ei aikataulusta tai keikkapaikoista, mutta eiköhän joku kiertue pidä tehdä, toteaa Pajamaa.

Pajamaa kertoo, että jäähyväiskiertueella tähdätään Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Pertti Kurikan Nimipäivät ovat uransa aikana esiintyneet Euroopankin ulkopuolella, kuten Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Kyllä sinne mieluusti lähdetään, jos paikan päältä löytyy kiinnostusta, Pajamaa sanoo.

Yhtyeen jäsenet, eli Helle, Kari Aalto, Pertti Kurikka ja Toni Välitalo työskentelevät kaikki musiikin saralla päivätoiminnassa. 

– Sami soittaa trumpettia ja hänellä on rumpaliystävänsä kanssa duo King Size Imuri. Perttikin sanoi, että sooloprojekti Kalevi Helvetti jatkuu, saa nähdä keskittyykö hän tulevaisuudessa kummitusjuttuihin ja jättää kitaran pois. Karikin on entinen rumpali, ehkä hän palaa juurilleen, Pajamaa pohtii.

Työn alla on myös bändistä kertovan elokuvan, Kovasikajutun, jatko-osa Tokasikajuttu. Elokuva keskittyy bändin viimeisiin vuosiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.