Mainos

Perinteiset juhlat muuttuneet kauppiaiden juhlapäiviksi?

Ovatko suomalaiset juhlapäivät mielestäsi liian kaupallisia? Suurin osa lukijoistamme on vahvasti sitä mieltä, sillä yli 80 prosenttia heistä vastasi kysymykseen myöntävästi.

Kodin lukijoiden mielestä perinteiset juhlapäivät ovat muuttuneet liian kaupallisiksi. Vain noin 12 prosenttia lukijoista oli sitä mieltä, että rahankäyttö ei ole päässyt karkaamaan käsistä.

– Juhlia keksitään koko ajan lisää, joihin pitää satsata lahjan muodossa, nimimerkki Minna kiukuttelee.

– Kyllä kaupat ovat jo hyvissä ajoin ennen pyhiä täynnä tavaroita, joita emme oikeasti tarvitse. Postilaatikko täyttyy mainoksista ja ihmiset menevät ansaan, ja juoksevat kaupoissa kuin hullu! nimimerkki Sunnuntai kirjoittaa.

Nimimerkki Miisa kaipaa tilanteeseen muutosta.

– Nykysuomalainen ei osaa enää nauttia mistään ilman hurjaa kulutusta. Toivoisinkin, että joko asenteet muuttuvat tai sitten pakosti joutuisimme pohtimaan ostostemme tärkeyttä, niin valitettavalta kuin se kuulostaakin. Ihmiset eivät muuten ehkä näe puuta metsältä.

Lukijoistamme löytyy kuitenkin myös niitä, jotka eivät välitä mainoksista ja kauppojen houkutuksista.

– Aika moni valittaa, että varsinkin joulu on ihan liian kaupallinen nykyään, mutta kuka käskee seurata mainostajien käskyjä ja ostaa kaiken minkä irti saa?Kauppojen tehtävä on myydä, joten totta kai kaikkia mahdollisia ja mahdottomia juhlapäiviä mainostetaan, mutta miksi mitään pitäisi ostaa jotain, jos ei tee mieli? Varsinkin nyt vähän vanhempana, 22-vuotiaana, juhlatunnelma syntyy ihmisistä ja perinteistä, ei krääsälajitelmista. Juhlapyhät ovat juuri niin kaupallisia kuin mitä me niistä teemme.

Kysymys: Miten säästät rahaa jouluna?

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.