Mainos

Perinteikkäästä Billnäsin ruukista tapahtumakeskus

Billnäsin ruukki. Kuva: Lehtikuva

Uuden omistajan saanut Billnäsin historiallinen ruukki Raaseporissa muutetaan tapahtuma- ja kokouskeskukseksi.

Ruukin ostanut Management Events -yritys aikoo järjestää alueella esimerkiksi konsertteja, näyttelyitä ja muita yleisötapahtumia. Aiemmin kunnan omistuksessa olleen alueen kunnostaminen alkaa heti.

1600-luvulta periytyvällä Billnäsin ruukilla oli parhaimmillaan töissä yli tuhat ihmistä. Siellä tehtiin muun muassa laadustaan tunnettuja työkaluja ja maankuuluja Billnäsin konttorihuonekaluja. Kun tilat kävivät vanhanaikaisiksi, työt siirrettiin muualle.

Nyt ruukki on rapistunut vuosikymmeniä, koska entisellä omistajalla, pienellä Pohjan kunnalla, ei ole ollut varaa kuin pieniin ylläpitokorjauksiin.

- Pitkäaikainen kaivertava ja kaikkia ahdistanut ongelma poistuu eli se, mitä tälle ruukille pitäisi tehdä. Lisäksi tämä on valtava mahdollisuus tälle alueelle, että tänne syntyy uutta toimintaa, uutta ahkeruutta ja uutta innostusta ja erittäin vahva linkki Helsingin ja tämän alueen välille, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jaakko Tapaninen Pohjan Ruukkiteollisuus Oy:stä.

- Tässähän on jo nyt valmiiksi paljon toimintaa: golfkenttiä, linnoja, muita ruukkeja. Uskon, että kokonaisuutena tämä tulee nostamaan tämän alueen vetovoimatekijöitä, sanoo Billnäsin Ruukin omistaja Olli Muurainen Management Events Oy:stä.

Uusi omistaja sai ruukin ydinalueen reilulla miljoonalla eurolla, mutta yhdentoista rakennuksen korjaaminen maksaa kymmenkertaisesti ja vie aikaa.

- Mielestäni tämä alue on niin upea, että halusin ehdottomasti tulla mukaan kehittämään tätä. Voin jo nähdä tavallaan sen, millaiseen loistoon sen voi kahdessatoista vuodessa saada, Muurainen kuvailee.

- Olen niin sanotusti puoliksi lompakolla ja puoliksi sydämellä tässä hankkeessa mukana.

Konsertti- ja erilainen kulttuuritarjonta on tarkoitus aloittaa jo ensi kesänä, kokous- ja muu toiminta myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.