Perinne jatkunut lähes katkeamattomana 700 vuoden ajan – Suomen Turku julistaa joulurauhan puoliltapäivin

1:18
Joulurauhan julistamisesta kerrotaan perinteisesti myös tv-uutisissa.

Suomen Turku julistaa tänään joulurauhan puoliltapäivin Vanhalla Suurtorilla.

Suomeksi ja ruotsiksi luettavan julistuksen lukee Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Akkanen julistaa joulurahan Brinkkalan talon parvekkeelta nyt seitsemättä kertaa.

Lisäksi tilaisuudessa esiintyvät Laivaston soittokunta sekä yhdistelmäkuorona Mieskuoro Laulun Ystävät ja Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit.

Joulurauhan julistus on yksi suomalaisen joulun pitkäaikaisimmista perinteistä. Se on jatkunut lähes katkeamattomana 700 vuoden ajan. Tavalla kehotetaan kansalaisia rauhoittumaan pyhien viettoon.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun joulurauha on viimeksi jäänyt julistamatta. Tuolloin oli käynnissä talvisota, ja joukkokokoukset oli kielletty.

Brinkkalan talon parvekkeelta joulurauha on julistettu jo vuodesta 1886 lähtien. Nykyinen joulurauhan julistuksen kaava sen sijaan on peräisin vuodelta 1903.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja