Mainos

Perheiden tapaamisia tehtaileva toimitusjohtaja: Ei tämä ole vain rikkaiden huvia

Pääkaupunkiseudun turvakodeissa on niin pitkä jono vanhempien ja lasten valvottuihin tapaamisiin, että osa ihmisistä turvautuu maksullisiin palveluihin, kertoi Yle tänään.

Esimerkiksi Mental Capital Care on tarjonnut vanhempien ja lasten valvottuja tapaamisia kesäkuun alusta lähtien. MTV3:n tietojen mukaan pääkaupunkiseudulla toimii ainakin yksi vastaavia palveluja tarjoava yritys.

Kysyntää palveluille on toimitusjohtaja Petu Tapion mukaan riittänyt odotusten mukaisesti. Tunnilta 85 euroa maksavat valvotut tapaamiset eivät ole vain rikkaiden huvia, koska usein sosiaalitoimi avustaa asiakkaita.

Mental Capital Caren pakeille hakeudutaan usein silloin, kun perhe on saanut väliaikaisen oikeuden päätöksen lapsen tapaamisesta, mutta lopullinen päätös tapaamisoikeuksista puuttuu vielä. Usein perheet kamppailevat maksulliseen apuun tullessaan väkivalta- tai päihdeongelmien kanssa.

– Työntekijä on tapaamisissa periaatteessa vain läsnä, mutta käytännössä maksettu valvoja päätyy usein jakamaan perheen iloja ja suruja, kertoo Tapio.

Tapaamiset kestävät noin kaksi tuntia, mutta jos vanhemmat joutuvat saapumaan tapaamiseen kauempaa, voidaan tapaamista venyttää 3-4 tuntiin. Aika riippuu myös lapsen iästä ja perheen tilanteesta.

Lähes kaikki Mental Capital Caren asiakkaista ovat jatkaneet valvotuissa tapaamisissa käymistä koko syksyn ajan. Tapaamistahti riippuu siitä, onko oikeus määrännyt tapaamisväliksi esimerkiksi yhden kerran viikossa vai yhden kerran kuussa.

Tapion mukaan ilmassa on merkkejä siitä, että kysyntä maksullisille tapaamispalveluille kasvaa tulevaisuudessa, koska turvakotien tapaamispalvelut ovat ruuhkautuneet niin pahasti.

– Ehkä ihmiset eroavat riitaisammin kuin aikaisemmin, mutta nykyisin myös lastensuojelua pidetään tarkemmin silmällä kuin ennen, Tapio sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.