Perhe-elämä rauhoitti The Rasmuksen: Viski vaihtui kahviin

18 vuotta pystyssä ollut The Rasmus on vuosien kuluessa rauhoittunut ja aikuistunut muun muassa perhe-elämän myötä.

The Rasmus tunnettiin vielä 90-luvulla Rasmuksena, jonka hittejä olivat muun muassa Playboys ja Liquid. Myöhemmin bändi muutti nimensä The Rasmukseksi ja vuoden 2003 In The Shadows -hitin myötä bändi sinkoutui maailmanmaineeseen. Seitsemän albumia julkaisseelta The Rasmukselta saadaan neljän vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia 18. huhtikuuta.

MTV3.fin Viihdeuutiset haastatteli The Rasmuksen laulajaa Lauri Ylöstä ja rumpali Aki Hakalaa. Vaikka miehet eivät pakenekaan aikuistumista, ovat he tyytyväisiä siihen, että iän kertymisestä huolimatta bändi on säilyttänyt leikkisyytensä. Onko bändin kiertueella nykyään rauhallisempi meininki kuin alkuaikoina, nyt kun kaikki bändin jäsenet ovat perheellisiä?

– Jengi alkaa ottaa rennommin 30 vuotta täytettyään ja se tekee hyvää. Varmaan itsekin siinä 20–30 ikävuosien välissä on tullut paahdettua aika paljon ja kulutettua itseensä myös fyysisesti, bailattua ihan hirveästi. Nyt on selkeästi sellainen uusi elämänvaihe. Meillä on samanikäisiä lapsia, niin sekin tasapainottaa kuviota. Kun kaikilla on ikään kuin sama tilanne myös privaattipuolella elämässä, niin ymmärrystä riittää. Hemmetin hyvä paketti on nyt kasassa, Lauri miettii.

Lauri uskookin bändin tulevalla rundilla keskittyvän hieman erilaisiin asioihin kuin aiemmin.

– Nyt panostetaan enemmän valoisaan aikaan ja aamun kivaan kahvitteluun pariisilaiskuppilassa sen sijaan, että keskityttäisiin viskiin hampurilaispaikassa. Aikansa kutakin. Nyt tuntuu siltä, että on kiva nähdä samat kaupungit ilman sitä usvaa, Lauri muotoilee

– Ihan päivänvalossa, Aki naureskelee vieressä.

Mahdollisen alkoholinkäytön suhteen bändi ei kuitenkaan ole sopinut mitään rajoja.

– Kaikki tekee omat päätöksensä, kaikki ovat jo isoja poikia, Lauri toteaa.

The Rasmus suuntaa keväällä keikoille ympäri maailman, mutta syksyllä on luvassa myös hartaasti odotettu Suomen-kiertue.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat