Pep Guardiola teki kipeän päätöksen ennen Mestarien liigan finaalia – "Hän voisi olla siellä"

Manchester City hakee historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa Istanbulissa Interiä vastaan.

Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen puolustaja Kyle Walker aloittaa jalkapallon miesten Mestarien liigan loppuottelun vaihtopenkillä. Walkerin pelikunto on herättänyt kysymysmerkkejä, sillä hän on kärsinyt selkävaivasta.

Guardiola kuitenkin myönsi ottelun alla tehdyssä haastattelussa, että Walkerin pudotus penkille oli taktinen päätös.

– Ei, kyllä hän voisi olla siellä, Guardiola totesi Walkerin vaivoista.

– Se oli rankka päätös, koska Kyle on ollut niin tärkeä pelaaja meille. Tänään tarvitsimme kuitenkin erityylistä pelaajaa pelaamaan palloa ylöspäin, katalaaniluotsi jatkoi. 

Cityn maalilla pelaa totutusti Ederson. Kolmen pelaajan puolustuslinjassa ovat Manuel Akanji, Ruben Dias ja Nathan Ake. Keskikentän puolustavissa rooleissa pelannevat John Stones sekä Rodri, ylempänä keskikentällä Kevin De Bruyne sekä Ilkay Gundogan ja laidoilla Bernardo Silva sekä Jack Grealish. Norjalaistähti Erling Haaland aloittaa Cityn ainoana varsinaisena kärkenä.

Milanon Interin maalilla pelaa Andre Onana ja puolustuksessa Matteo Darmian, Francesco Acerbi sekä Alessandro Bastoni. Keskikentällä ovat Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Hakan Calhanoglu, Marcelo Brozovic ja Federico Dimarco.

Hyökkäyksessä aloittavat Edin Dzeko ja Lautaro Martinez. Päävalmentaja Simone Inzaghin valinnat tarkoittavat sitä, että muun muassa väkivahva belgialaishyökkääjä Romelu Lukaku aloittaa vaihdossa. Lukaku aloittaa vaihdossa siitä huolimatta, että hän on ollut viime aikoina vahvassa vireessä.

Myös esimerkiksi keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan aloittaa Interin vaihtopenkillä. Mkhitarjan on kärsinyt viime aikoina reisivammasta.

Cityn ja Interin välinen Mestarien liigan finaali alkaa Istanbulissa kello 22. MTV3 ja C More Sport 1 näyttävät ottelun suorana.

Lue myös:

    Uusimmat