Mestarien liigan finaali saamassa poikkeuksellisen harvinaisen arvovieraan – Manchester Cityllä mahdollisuus tehdä kaksinkertaisesti historiaa

Manchester City hakee historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa Istanbulissa Interiä vastaan.

Manchester Cityn omistaja Sheikki Mansour on saapumassa vieraaksi Mestarien liigan loppuotteluun Internazionalea vastaan. Hän on ollut viimeksi paikalla kilpailullisessa ottelussa 13 vuotta sitten.

Arabiemiraattien varapresidentti Mansour, 52, on matkustanut Athleticin tietojen mukaan Turkkiin seuraamaan finaalia Istanbulin Atatürk-stadionille. Cityn vuodesta 2008 saakka omistanut Sheikki on ollut paikalla vain yhdessä Man Cityn kilpailullisessa ottelussa kotipelissä Liverpoolia vastaan elokuussa 2010.

Mansour on vieraillut myös aiemmin kahdessa Abu Dhabissa pelatussa harjoitusottelussa. Hänen veljensä Mohamed bin Zayed Al Nayhan on Arabiemiraattien nykyinen presidentti.

Voitto Serie A:ssa kolmanneksi sijoittuneesta Interistä toisi Man Citylle ensimmäisen Mestarien liigan voittonsa seuran historiassa. Cityzens pelasi loppuottelussa keväällä 2021 häviten Chelsealle 0-1-lukemin.

Citystä tulisi voitolla myös historian toinen triplamestaruuden (Valioliiga, FA Cup ja Mestarien liiga) voittanut englantilaisseura. Vain Manchester United on onnistunut samassa tempussa aiemmin vuonna 1999.

Inter voitti Mestarien liigan vuonna 2010. Bayern München kaatui tuolloin finaalissa 2-0-lukemilla.

Lue myös:

    Uusimmat