Pentti Matikainen näpäyttää Pasi Nurmista Pelicans-lähdöstään – "ketterä" ei ole ainoa sana, joka kuvaa seuran nykyjohtoa

4:07
Tulosruutu tapasi 70 vuotta täyttävän Pentti Matikaisen, joka puhuu jutussa Pelicans-potkujensa lisäksi myös HIFK-aikojen turbulenssista sekä uransa menestyksen hetkistä.

Yksi suomalaisen jääkiekon ikonisimmista hahmoista, Pentti Matikainen, täytti maanantaina 70 vuotta. Urallaan SaiPaa, Kärppiä, HIFK:ta, HPK:ta ja Lukkoa valmentanut – ja viimeisimpänä Pelicansin puheenjohtajana edellisvuodet toiminut Matikainen uskoo, että hänellä olisi vielä paljon annettavaa Suomi-kiekolle. MTV Urheilu tapasi juhlakalun tänään hänen kotonaan Helsingissä.

Mies kun tulee tiettyyn ikään – niin ainakin Suomessa alkaa olla entistä tavaraa. Näin sanoo Pentti Matikainen. Sydän pumppaa jääkiekolle ja veri vetäisi jopa takaisin penkin taakse, mutta eipä moni uskalla palkata 70-vuotiasta, kun jo kuusikymppisetkin ovat kadonneet liigasta.

– Se minua eniten harmittaa – vaikka ei palkattaisi – mutta Suomessa mielestäni uupuu se kulttuuri, että kirjattaisiin ylös se kaikki tietotaito, joka näillä ihmisillä on, ettei kaikkien uusien nuorten valmentajien tehdä samoja virheitä, Matikainen sanoo.

1980-luvulla SaiPan pelaajavalmentajana alkanut ura on kantanut aina tähän syksyyn – elokuun 25. päivään asti.

– Kunnes Pelicansissa loppui tilikausi. Että pitkä pätkä, Matikainen tiivistää.

Pitkä pätkä tosiaan päättyi, kun Matikainen ei saanut jatkaa Pelicansin puheenjohtajana. Tilalle tuli pääomistaja – ja toimitusjohtajankin saappaat itselleen vallannut Pasi Nurminen – joka sittemmin joutui jättämään vastuutehtävät rikosepäilyjen takia.

– Nyt tietysti voisi olla inhottava, mutta ehkä tällaisen pienen kevennyksen kautta, että kun Pelicans julkisti, että nyt on "ketterä" hallitus, kun kaikki ovat lahtelaisia, niin ehkä nyt voisin lisätä: ja ehkä pikkuisen aggressiivinen.

Lisää Pentti Matikaisen ajatuksia jutun videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja